26.8 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤο θέατρο στην διαπαραταξιακή για το λιμάνι

Το θέατρο στην διαπαραταξιακή για το λιμάνι

Ανακοίνωση ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης “Γη & Ελευθερία”, 27/6/24

Ανακοίνωση ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης “Γη & Ελευθερία”, 27/6/24

Μέσα στα πρώτα 10 λεπτά δυναμιτίστηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή για το λιμάνι στην πρώτη της συνεδρίαση(25/6), με την…θεατρική αποχώρηση του Ευ. Μπουρνού, που ήταν μια εύκολη λύση για να ξεγλιστρήσει από μια μεγάλη αντίφαση: Από τη μια να συμμετέχει σε μια διαπαραταξιακή με στόχο την αντίκρουση της επέκτασης του λιμανιού, ενώ από την άλλη τόσα χρόνια ως δήμαρχος γνώριζε και είχε κατ’ ουσίαν συμφωνήσει σε όλα τα master plan που είχαν προωθηθεί (επι ΣΥΡΙΖΑ και επι ΝΔ), ενώ η τοπική κοινωνία τελούσε σε πλήρη άγνοια! Το Σεπτέμβρη μάλιστα του 2018, τυχαία πληροφορηθήκαμε ότι η ΣΜΠΕ λιμένα Ραφήνας περνούσε από Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς να έχει έρθει καν για γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με κινητοποίηση κόσμου η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είχε τότε ακυρωθεί!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην δήμαρχος (όπως και η νυν) δεν μας έχει ακόμη εξηγήσει που έγκειται η διαφωνία του με την επέκταση του λιμανιού. Για την ώρα μόνο για τους οδικούς άξονες μιλούν όλοι, λες και το σχέδιο επέκτασης του λιμανιού αυτό καθαυτό δεν είναι πρόβλημα!

Αυτή η απλή αλήθεια δεν συγκαλύπτεται με δήθεν αγανακτισμένες συκοφαντικές αναρτήσεις στην προσωπική σελίδα του κ. Μπουρνού στο fb, δεν συγκαλύπτεται με ψέματα για συνεργασίες, κρυφές συναντήσεις κλπ.

Η «Γη & Ελευθερία»:

Στην διαπαραταξιακή επιτροπή από την αρχή δηλώσαμε συμμετοχή με επιφυλάξεις, ωστόσο δεν τη δυναμιτίσαμε όπως έκαναν οι υποτιθέμενοι ένθερμοι υποστηριχτές της. Αντίθετα, στην πρώτη της συνεδρίαση την Τρίτη 25/6 καταθέσαμε τις παρακάτω προτάσεις, οι οποίες έτυχαν θετικής ανταπόκρισης από τις παρατάξεις της δημάρχου και του κ. Βασιλόπουλου:

  1. Να απαιτηθεί από τον Δήμο με εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ και τον ΟΛΡ:
  • Επίσημη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, που αποτελεί υποχρέωση του φορέα που διενεργεί τη διαβούλευση. Μέχρι τώρα το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ανταποκριθεί σε δύο προσκλήσεις που έχουν γίνει από τον Δήμο, ενώ σε 15 ημέρες λήγει η διαβούλευση
  • Παράταση της διαβούλευσης τουλάχιστον μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθούν και να διαμορφώσουν άποψη πολίτες και φορείς του Δήμου, Σύλλογοι, Δημοτικό και Κοινοτικά Συμβούλια, Περιφερειακό Συμβούλιο
  1. Να απαιτηθεί από τον ΟΛΡ και το Υπουργείο Ναυτιλίας με εξώδικο η εφαρμογή από το φετινό καλοκαίρι του πιλοτικού προγράμματος διασποράς των δρομολογίων των πλοίων σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως προβλέπει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τις Μεταφορές για το λιμάνι της Ραφήνας. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα όφειλε να έχει εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια ενός έτους, πριν από οποιαδήποτε Στρατηγική Μελέτη επέκτασης του λιμανιού. Χωρίς την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος, η σκοπιμότητα της όποιας επέκτασης δεν τεκμηριώνεται αλλά προωθείται από άλλες σκοπιμότητες.  Στο Δήμο Περάματος, που αντιμετωπίζει αντίστοιχο κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω του λιμανιού, ο δήμαρχος με εξώδικο ζήτησε την πύκνωση των δρομολογίων των πλοίων μέχρι 30/6, διαφορετικά απειλεί με νομικές ενέργειες και κινητοποιήσεις.

Η «Γη & Ελευθερία», με ή χωρίς διαπαραταξιακή, θα συνεχίσει μαζί με τους πολίτες, φορείς και παρατάξεις του Δήμου να αγωνίζεται για να μην περάσει η δημιουργία ενός λιμανιού-ΓΙΓΑΣ και να εξαλειφθούν οι τρομακτικές  επιπτώσεις που βιώνει η περιοχή μας από την σιωπηρή αύξηση πλοίων κ δρομολογίων που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια και έχει διαλύσει την κοινωνική και οικονομική ζωή και το περιβάλλον στην πόλη μας.

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Γη & Ελευθερία»

https://www.facebook.com/gikieleftheria/

https://gikieleftheria.blogspot.com

[email protected]

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα