16.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΒατερλώ Μπουρνούς η κακοκαιρία «Ελπίς»

Βατερλώ Μπουρνούς η κακοκαιρία «Ελπίς»

Αγανάκτηση κατοίκων σ’ όλα τα μήκη και πλάτη Ραφήνας και Πικερμίου πλην του κέντρου της Ραφήνας (συνοικισμός), το οποίο έτυχε ιδιαίτερης φροντίδας ενδελεχούς καθαρισμού.

Η κακοκαιρία «Ελπίς», που ταλαιπώρησε επί μέρες τους κατοίκους Ραφήνας και Πικερμίου, καθώς σχεδόν το 95% της έκτασης του δήμου, αποκλείστηκε απ’ τα χιόνια για μέρες, ανέδειξε σ’ όλο το μεγαλείο την ανικανότητα του δημάρχου κ. Μπουρνούς να διαχειριστεί μια τέτοιας σφοδρότητας καιρικών φαινομένων, κρίση.

Δεν υπήρχε, έστω υποτυπώδης, σχεδιασμός αντιμετώπισης της χιονοκαταιγίδας για την οποία ενημέρωναν όλοι οι μετεωρολόγοι, με αποτέλεσμα να μην έχει προβλεφθεί η διασπορά των εκχιονιστικών που διαθέτει ο δήμος, ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί έστω οι κεντρικοί δρόμοι των οικισμών και των περιχώρων της Ραφήνας και Πικερμίου που πλήγηκαν με ιδιαίτερη ένταση ειδικά στα ορεινά του δήμου μας. Το μόνο που έκανε η διοίκηση Μπουρνούς ήταν να εκχιονίσει αποκλειστικά το κέντρο της Ραφήνας, το οποίο την Τετάρτη παρουσίαζε την όψη πόλης στην οποία δεν χιόνισε καθόλου.

Ωστόσο, η ανικανότητα διαχείρισης της κρίσης, αλλά κυρίως ο προκλητικός κομπασμός του κ. Μπουρνούς ότι «καθάρισε την Μαραθώνος έως την Αγία Μαρίνα», ότι «ο στόλος των εκχιονιστικών μηχανημάτων δουλεύει νυχθημερόν» και του αντιδημάρχου του ότι όλα βαίνουν καλώς, έφτασε στα όρια αντοχής τους κατοίκους, που παρέμεναν αποκλεισμένοι χωρίς διέξοδο βοηθείας και, μάλιστα, χωρίς ηλεκτροδότηση μέρες, επειδή τα τεχνικά συνεργεία, με ευθύνη του Δημάρχου, δεν είχαν πρόσβαση στα σημεία βλαβών.

Την αδυναμία της δημοτικής αρχής Μπουρνούς να βοηθήσει,  έστω και στα στοιχειώδη τους ταλαιπωρημένους κατοίκους ανέλαβε ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Α. Βασιλόπουλος, ο οποίος οργάνωσε κλιμάκιο εθελοντών,  που έσπευσε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό αυτοκινήτων, στη διανομή φαρμάκων και τροφίμων, ακόμα και περνώντας πάνω-κάτω με τζιπ χιονισμένους δρόμους, ώστε να μπορούν να περάσουν προσεκτικά άλλα οχήματα.

Την τρίτη νύχτα εμφανίστηκε ο κ. Μπουρνούς για να φωτογραφηθεί δίπλα στις ρόδες του φορτωτή που άνοιγε δρόμους στο ορεινό Πικέρμι, αναγκάζοντας τον οδηγό να προσέχει ακόμα ένα ανεύθυνο άτομο που τριγύριζε στις ρόδες του βαρέως μηχανήματος για λόγους δημοσιότητας και όλοι καταλάβαμε από τέτοιες κραυγαλέες εικόνες ότι τόσα χρόνια πέρασαν και ακόμα δεν έμαθε ότι η διοίκηση και ο συντονισμός που παράγουν αποτελέσματα φέρνουν την δίκαιη αναγνώριση.

Η αγανάκτηση και απόγνωση για την ασφάλεια των εγκαταλελειμμένων δημοτών είναι το μέτρο της τραγικής ανεπάρκειας και της προσωπικής αποτυχίας του σημερινού δημάρχου.

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ρ-Π

Επικεφαλής “Δύναμης Ανάπτυξης”

υποψ. Δήμαρχος

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα