18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΥπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το δίκτυο ακαθάρτων στην ΔΕ Παιανίας

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το δίκτυο ακαθάρτων στην ΔΕ Παιανίας

Την επανεκκίνηση του έργου κατασκευής δικτύου ακαθάρτων στη ΔΕ Παιανίας επισφράγισε η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από τον Δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιο Τόσιο παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2022.

Με την συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση, η ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνει την υλοποίηση του συνολικού έργου με την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης να ανέρχεται σε 25 εκ. ευρώ και την αναμενόμενη χρηματοδότηση, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», να είναι σε ποσοστό 90% περίπου.

Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2023 για την κατασκευή 60 χλμ αγωγών και 4.000 συνδέσεων, εξυπηρετώντας 12.000 κατοίκους. Το έργο εμπίπτει στις δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων στο σύνολο της Ανατολικής Αττικής και υλοποιείται με δικαιούχο την ΕΥΔΑΠ ΑΕ. Αποδέκτης των λυμάτων της Πόλης της Παιανίας θα είναι το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων Κορωπίου Παιανίας το οποίο ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Αττικής το προσεχές διάστημα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παιανίας, κ. Ισίδωρος Μάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από τον δήμο, την Περιφέρεια Αττικής και την ΕΥΔΑΠ για να μην απενταχθεί το έργο, ενώ αναφέρθηκε και στους πρώην δημάρχους Παιανίας κ.κ. Παπακωστόπουλο και Δάβαρη οι οποίοι οραματίστηκαν, διεκδίκησαν και σχεδίασαν το έργο. «Κάποιοι θα υποστηρίξουν πως ήταν νομοτελειακό το έργο να ξαναρχίσει. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει: απαιτήθηκαν συντονισμένες ενέργειες διαφορετικών υπηρεσιών επί μακρό χρονικό διάστημα για να τα καταφέρουμε. Απαιτήθηκε σχέδιο και μεθοδικότητα» συμπλήρωσε ευχαριστώντας τους συνεργάτες του και τις υπηρεσίες του Δήμου Παιανίας. Ο κ. Μάδης αναφέρθηκε αναλυτικά στα οφέλη για τους δημότες με την ολοκλήρωση του έργου αλλά στους λόγους για τους οποίους η παραχώρησή του στην ΕΥΔΑΠ ήταν επιβεβλημένη λόγω της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της: «Επειδή το επόμενο διάστημα δεν αποκλείω κάποιοι να επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ένα τόσο μεγάλο έργο αντιπολιτευτικά, επιτρέψτε μου να αποσαφηνίσω ότι για εμάς η παραχώρηση του έργου στην ΕΥΔΑΠ ήταν μονόδρομος. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρεία στη χώρα πάνω σε αυτό το αντικείμενο και εν τέλει τον τελικό χρήστη του έργου. Με μεγάλη εμπειρία, με επιβεβαιωμένη τεχνογνωσία. Γι’ αυτό ΕΥΔΑΠ. Η ΕΥΔΑΠ και με την πρόσφατη εμπειρία που έχει αποκτήσει από ένα έργο, όπως αυτό της αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά, με τα όποια προβλήματά του, είναι σε θέση να εξασφαλίσει πως δεν θα επαναληφθούν τα όποια λάθη. Και αυτό το αποδεικνύει αναλαμβάνοντας από την αρχή και τα απαραίτητα υποέργα, όπως τη μετατόπιση του δικτύου ύδρευσης αλλά και τις συνδέσεις. Αυτό μέχρι να αναλάβει και το δίκτυο ύδρευσης, αναβαθμίζοντάς το. Εκτιμώ πως είμαστε σε καλό σημείο των συζητήσεων και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι σχετικές ανακοινώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τη σπουδαιότητα του έργου τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας ότι:

«Σήμερα μπήκε ακόμα ένα λιθαράκι στη μεγάλη προσπάθεια προκειμένου οι πόλεις και οικισμοί της Ανατολικής Αττικής να διαθέτουν σύγχρονα συστήματα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων. Πριν από 3 ημέρες, είχαμε την τιμή και τη χαρά, να ξεναγήσουμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο μεγαλύτερο εργοτάξιο της Χώρας, που έχει στηθεί στην Ανατολική Αττική. Αξιοποιώντας την εμπειρία, την άριστη σχέση με τους δήμους, την ΕΥΔΑΠ, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουμε δημιουργήσει ένα μίγμα πόρων του ΕΣΠΑ (Ταμείο Συνοχής και ΠΕΠ Αττικής), με κεντρικό στόχο όλα τα έργα να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης χωρίς καμία χρονοτριβή. Η Περιφέρεια Αττικής έχει γυρίσει πλέον σελίδα και αυτό είναι ορατό στους πολίτες».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιος Τόσιος δήλωσε σίγουρος για την επιτυχία του έργου, σημειώνοντας: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι την αξία του έργου και αδημονούμε, εξίσου, για την ολοκλήρωσή του. Υπογράφοντας τη σημερινή προγραμματική σύμβαση, η ΕΥΔΑΠ εγγυάται ότι το έργο θα υλοποιηθεί με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό, βάσει των υψηλότερων προδιαγραφών και αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της κοινωνίας».

Στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης παραβρέθηκαν, οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Θ. Κατσιγιάννης, η γενική διευθύντρια έργων Ανατολικής Αττικής της ΕΥΔΑΠ κ. Στεφανάκου, ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Σμέρος, η πρόεδρος του ΔΣ Παιανίας Μάρθα Λεκκάκου, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δάβαρης, Θανάσης Σταύρος, Σπύρος Αγγελής, Ζωή Αγγελοπούλου και Κλειώ Ανδρέου, ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Κώστας Χουλιαράς, η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ Κωνσταντίνα Βλάχου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα