21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ” ΑΠ’ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ” ΑΠ’ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Διοίκηση της “Παμμακαρίστου” έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της “Παμμακαρίστου”, στις οποίες συζητήθηκε μεταξύ άλλων η προοπτική λειτουργίας του Ιδρύματος, η Διοίκηση, προκειμένου να ξεμπερδεύει με τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν την καλύτερη λειτουργία του Ιδρύματος, την πληρωμή των δεδουλευμένων τους (έχουν 7 μήνες να πληρωθούν) συζήταγε την απόλυση εργαζομένων και μέσα σε αυτούς και μέλη του Δ.Σ.

Αυτό το διάστημα διαφάνηκαν οι προθέσεις της Διοίκησης για τη μετατροπή του Ιδρύματος από Ίδρυμα Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής σε “επιχείρηση”, έτσι ώστε να λειτουργεί με βάση ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με ότι σημαίνει αυτό για τις εργασιακές σχέσεις και για τους γονείς των παιδιών.

Η Διοίκηση εκμεταλλευόμενη την ευαισθησία των κατοίκων της περιοχής και των γονιών, οι οποίοι έχουν τα παιδιά τους στο Ίδρυμα και στα ειδικά σχολεία, προσπαθεί να στρέψει τους τελευταίους κατά των εργαζομένων οι οποίοι διεκδικούν τα αυτονόητα.

Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα εδώ και μεγάλο διάστημα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Ίδρυμα διακριτικά, παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, π.χ. στη ΔΕΗ, κάνει παραστάσεις στη Διοίκηση, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και στους γονείς του Ιδρύματος στον αγώνα που δίνουν.

Δυστυχώς όμως, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, όχι μόνο αρνήθηκε την παρουσία εκπροσώπων του Δ.Σ. των εργαζομένων και της Λαϊκής Επιτροπής στη συνεδρίαση, αλλά μετά το τέλος της τελευταίας συνεδρίασης έβρισε χυδαία και προπηλάκισε τους εκπροσώπους του κλαδικού σωματείου, του αναπηρικού κινήματος (Σ.Ε.ΑΝ, ΕΣΚΑΜΕΑ)  και τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθώνα.          

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι εκπρόσωποι των φορέων και της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθώνα πραγματοποίησαν εξόρμηση στην αγορά της Νέας Μάκρης παραμονή Χριστουγέννων προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος ανακοίνωσε το “επτασφράγιστο μυστικό” που είχε και συζήταγε στις τελευταίες κλειστές συνεδριάσεις του Ιδρύματος, ότι προχωράει στην απόλυση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της “Παμμακαρίστου”, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση πληρώνει την αγωνιστική του στάση εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους και τις αποφάσεις που αυτοί έχουν πάρει και είναι:

 

  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
  • Να μην απολυθεί κανείς.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση όλων των Ιδρυμάτων Ειδικής Αγωγής
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Ειδική Αγωγή

Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα συνεχίζει να συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων και των γονιών του Ιδρύματος και καλεί τους κατοίκους και τους φορείς του Δήμου Μαραθώνα να κάνουν το ίδιο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα