26.5 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΒILLY ELLIOT - ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΒILLY ELLIOT – ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Η ταινία που θα προβληθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στο ΚΑΠΗ Ραφήνας, στις 8 και μισή το βράδυ, είναι η αγγλική κομεντί του 2000

ΒILLY  ELLIOT – ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ, διάρκειας  110′ σε σκηνοθεσία Στήβεν Ντάλντρι και ερμηνευτές το καταπληκτικό

νεαρό Τζέιμι Μπελ και τους Γκάρι Λιούις, Τζούλι Γουόλτερς.

Η ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

1984 και οι ανθρακωρύχοι του Ηνωμένου Βασιλείου απεργούν. Γνωρίζουμε τον Μπίλι, ένα 11χρονο παιδί με μεγάλη αγάπη για το χορό και τη φιλοδοξία του να γίνει επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου. Ο Μπίλι ζει με το χήρο πατέρα του Τζάκι, τον μεγαλύτερο αδερφό του Τόνι και τη γιαγιά του Ναν, που κάποτε ήθελε και αυτή να γίνει χορεύτρια. Ο Τζάκι και ο Τόνι είναι και οι δυο ανθρακωρύχοι και συμμετέχουν ενεργά στην απεργία.

Ο Τζάκι γράφει τον Μπίλι σε μαθήματα μποξ, ο Μπίλι όμως σιχαίνεται τα αθλήματα. Μια ομάδα μπαλέτου που χρησιμοποιεί το γυμναστήριο προσωρινά για τις πρόβες του, τραβάει την προσοχή του Μπίλι. Χωρίς να το ξέρει ο πατέρας του, παίρνει μέρος στην τάξη μπαλέτου. Όταν ο Τζάκι το ανακαλύπτει, του το απαγορεύει. Ο Μπίλι, όμως, παθιασμένος με το χορό, συνεχίζει κρυφά να κάνει μαθήματα με τη βοήθεια της καθηγήτριάς του, Τζόρτζια Γουίλκινσον.

Η Τζόρτζια πιστεύει ότι ο Μπίλι είναι αρκετά ταλαντούχος για να φοιτήσει στον Βασιλική Σχολή Μπαλέτου στο Λονδίνο, αλλά εξαιτίας της σύλληψης του Τόνι, ο Μπίλι χάνει την οντισιόν. Η Τζόρτζια πηγαίνει στο σπίτι του Μπίλι να πει στον Τζάκι για τη χαμένη ευκαιρία που του δόθηκε. Ο Τζάκι και ο Τόνι, φοβούμενοι ότι ο Μπίλι θα χαρακτηριστεί “γυναικωτός”, εξαγριώνονται στην προοπτική να γίνει χορευτής μπαλέτου.

Όταν ο Τζάκι όμως, τυχαία βλέπει τον Μπίλι να χορεύει, συνειδητοποιεί ότι έχει πραγματικό χάρισμα και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να βοηθήσει τον Μπίλι να εκπληρώσει το όνειρό του. Ο Τζάκι επιχειρεί να γίνει απεργοσπάστης και πιάνει δουλειά ώστε να πληρώσει την προπόνηση του Μπίλι, αλλά ο Τόνι τον εμποδίζει λέγοντας ότι θα βρουν άλλο τρόπο. Έτσι οι συνάδελφοι, φίλοι και γείτονες συγκεντρώνουν τα χρήματα και ο Τζάκι πηγαίνει τον Μπίλι για οντισιόν στη Βασιλική Σχολή Μπαλέτου. Αν και πολύ αγχωμένος, ο Μπίλι τα πάει περίφημα στην οντισιόν, αλλά αργότερα θα χτυπήσει ένα άλλο μαθητή και αποδοκιμάζεται από την επιτροπή. Ενώ νομίζει ότι απέτυχε, επιστρέφει σπίτι. Λίγες μέρες μετά, ο Μπίλι λαμβάνει ένα γράμμα που του ανακοινώνει ότι η Βασιλική Σχολή τον δέχτηκε.

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα