21.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΓΕΩΤΟΠΟΙ: ΤΑ «ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

ΓΕΩΤΟΠΟΙ: ΤΑ «ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Δεν αφορούν  μόνο σε πετρώματα και γεω-ανάγλυφο αλλά κυρίως στους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε αυτούς που ζουν μέσα σε αυτά. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε θεματικά τοπικά μουσεία, ανάπτυξη υπαίθριων δραστηριοτήτων παρατήρησης της φύσης, περιβαλλοντικής ενημέρωσης και αναψυχής καθώς και προβολή των φυσικών μνημείων.

Το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού   από το 2008 προβάλλει αρχαιολογικά  μνημεία που βρίσκονται   εγκαταλειμμένα μέσα στη φύση. Τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Μακρής, ερευνητής  τοπικής ιστορίας και συνεργάτης το ΕΚΤ&Π , προβάλλει σημαντικά σημεία της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε περιήγηση στις παραλίες της  Ραφήνας. Ξεκινώντας από την παραλία Νηρέα (Μαρίκες )είδαμε τους  ακτόλιθους ,τους θίνες, την σπάνια βλάστηση, τα πολυβολεία των Γερμανών. Συνεχίσαμε στο Ασκητάρι (Πρωτοελλαδικό οικισμό) είδαμε τον δίσκο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και την πλούσια βλάστηση. Ύστερα  φτάσαμε  στην παραλία Μελτέμι ,στην κατασκήνωση και καταλήξαμε στο Κολυμβητήριο ,τον υπέροχο χώρο αναψυχής του Δήμου Ραφήνας.

Η περιήγηση έγινε από τον κ. Δημήτρη Μακρή με την διοργάνωση του ΕΚΤ&Π   και την υποστήριξη του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και του ΔΟΠΑΠ.

Προτείνουμε σε εθελοντές –ενεργούς πολίτες αλλά και συλλόγους να υιοθετήσουν τα σημαντικά  αυτά  μουσεία της φύσης για να διασωθούν, να προβληθούν και έτσι να φροντίσουμε το περιβάλλον όπως  φροντίζουμε το σπίτι μας γιατί ότι βρίσκεται  γύρω μας ουσιαστικά είναι η αυλή μας…..

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα