21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Η αυλαία των «Χρυσοστομείων 2016» άνοιξε με τουρνουά ποδοσφαίρου χθες Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Πλαστήρα της Ραφήνας απ’ το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας και το Πολιτιστικό Σύλλογο Πικερμίου στις 8 το βράδυ. Οι εορτασμοί συνεχίζονται την επομένη  Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου επίσης με παραδοσιακούς χορούς και φορεσιές απ’ το Σύλλογο Πολιτισμού Τεχνών & Άθλησης «Ραφήνα σ’ αγαπώ» και απογειώνονται απ’ το:

Σύλλογο Τριγλιανών

την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο Τριγλίας αρχικά με τη παρουσίαση του βιβλίου της Ε. Σβορώνου «Το πάτημα του Έλληνα» που περιγράφει το βίο του Αγίου Χρυσοστόμου, ιδικά τη ζωή του στην γενέτειρα γη Τριγλία, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου με τέλεση Μ. Εσπερινού στο παρεκκλήσι του Αγίου στο προαύλιο της Παντοβασίλισσας Ραφήνας με αρτοκλασία στις 7 το απόγευμα και ακολούθως κεράσματα με πατροπαράδοτα γλυκά στο λαογραφικό μουσείο Τριγλίας και τέλος τη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με Πανηγυρική Θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στο παρκάκι της Παντοβασίλισσας Ραφήνας.

Εκκλησιαστικό πρόγραμμα εορτής Παντοβασίλισσας Ραφήνας

Ο Μητροπολιτικός ναός της Παντοβασίλισσας Ραφήνας είναι ως γνωστό αφιερωμένος στο γενέσιο της Θεοτόκου και εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου. Φέτος ο πανηγυρισμός αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για το αρχιερατικό συλλείτουργο ανήμερα της εορτής όπου θα συλλειτουργήσουν ο Μητροπολίτης Προύσσης κ.κ. Ελπιδοφόρος κι ο ημέτερος Μητροπολίτης Μ&Λ κ.κ. Νικόλαος, αλλά και για τη τελετή ανακήρυξης του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρου ως επιτίμου δημότη Ραφήνας-Πικερμίου σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι την:

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Θα τελεστή στις 7 το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου και θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ η λιτάνευση της Ιεράς Εφεστίου Εικόνας της Παναγίας

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Ο Όρθος θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτου Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου και Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Μ&Λ κ. κ. Νικολάου
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα τελεστή Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός στις 7,30 το απόγευμα, Ιερά Παράκλησις στην Παντοβασίλισσα στις 9 το βράδυ και Ιερά Αγρυπνία στις 10 το βράδυ.

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα