30.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚΑΙ… ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΙ Σ' ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

ΚΑΙ… ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΙ Σ’ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Να μου το θυμηθείτε αγαπητοί αναγνώστες οι δημοτικές εκλογές κρύβουν εκπλήξεις. Εκπλήξεις ως προς τα πού θα κλείνει η πλάστιγγα, εκπλήξεις ως προς τις συγκλήσεις-συναινέσεις-συνεργασίες προ ή μετά την πρώτη Κυριακή, εκπλήξεις ως προς το πόσοι συνδυασμοί θα φτάσουν τελικά μέχρι την γραμμή εκκίνησης της επίσημης έναρξης των εκλογών.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την απέλπιδα προσπάθεια Τσίπρα να εξασφαλίσει συνεργασίες με κόμματα του προοδευτικού χώρου χωρίς μέχρι στιγμής να το κατορθώνει. Ακριβώς η ίδια τακτική ακολουθείται από τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και συλλογικότητες με επικεφαλής φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ άτομα τουλάχιστον στους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου.

Στον Μαραθώνα η δημοτική παράταξη που κέρδισε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο υποστηριζόμενη προεκλογικά απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, ήδη προσχώρησε στο στρατόπεδο Τσίρκα, ενώ στη Ραφήνα η συλλογικότητα «Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» που προήλθε απ’ την συνεργασία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ενεργούς Πολίτες όπου πρόσφατα απέκτησαν επικεφαλής, ήδη ανακοίνωσαν αυτό που ήταν ήδη γνωστό στους ψαγμένους πολίτες,  την συνεργασία-υποστήριξη τους στον απερχόμενο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου. Η «Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» ωστόσο, διαισθανόμενη ότι, παρά την διαχεόμενη βεβαιότητα για υψηλή αποδοχή της δημοτικής αρχής, τα πράγματα δεν είναι έτσι, πιέζει ενοχλητικά την παράταξη του τ. δημάρχου «Νέα αρχή» να συνεργαστεί μαζί με την παράταξη του απερχομένου δημάρχου, παρά την αποτυχία της διαρχίας.  

Μάλιστα ο επικεφαλής της Συνεργασίας, θέλοντας ν’ αναδειχτεί ως ο μοχλός που κινεί τα νήματα – θέλοντας ν’ αποδείξει την αξία του στους κυβερνητικούς προϊσταμένους του – πιέζει τον τ. δήμαρχο να συνεργαστεί ξανά με τον άνθρωπο που ο ίδιος ανέβασε στον δημαρχιακό θώκο και «πληρώθηκε» με την προσπάθεια εξαφάνισης του πολιτικά απ’ τον ευεργετούμενο.

Και στη μέση όλων η Ν. Δημοκρατία και τα χρίσματα!

Με την βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. έχει αισθητό προβάδισμα, σχεδόν όλοι εκμεταλλεύονται την στήριξή της. Αλλά, πώς να δώσει στήριξη το κόμμα, ας πούμε στο Δήμο Μαρκοπούλου όπου τρεις σοβαροί διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου αποτελούν πρώτου μεγέθους στελέχη της; Πώς να μπλέξει με το μπερδεμένο σκηνικό του δήμου Μαραθώνα, όπου η ανυπαρξία δημάρχου έχει φέρει τα πάνω-κάτω; Πως ν’ αγνοήσει ότι στο δήμο Ρ-Π, η καλά στημένη προπαγάνδα θεωρεί φαβορί μία δημοτική αρχή που βαρύνεται  απ’ την πρόσφατη πύρινη καταστροφή κι υποστηρίζεται ανοικτά απ’ την κυβερνητική πλευρά;  

Με τούτα και με κείνα τίποτα δεν είναι σίγουρο και μην εκπλαγείτε αν οι έσχατοι έσονται πρώτοι και το αντίθετο οι πρώτοι να καταλήξουν τελικά χωρίς το λάφυρο, όπως θεωρείται από κάποιους ο δημαρχιακός θώκος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα