27.8 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Σχεδόν 8 μήνες μετά την τραγωδία της καταστροφικής πυρκαγιάς στις περιοχές μας και η κυβέρνηση μαζί με τους παρατρεχάμενούς της, συνεχίζει να μας εμπαίζει, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι καμία διάθεση δεν έχει να αποκαταστήσει τις ζωές και τις περιουσίες μας. Με την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να χωρίσει τους πυρόπληκτους, να μας στρέψει τον ένα ενάντια στον άλλο, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ανακήρυξη των δασικών περιοχών.

Προχωράει σε αυτές τις ενέργειες γιατί φοβάται τη δύναμη που έχουμε όταν στεκόμαστε ενωμένοι, διεκδικώντας αγωνιστικά όλα αυτά που μας στέρησαν μέσα σε μια νύχτα. Πρέπει πια να γίνει ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η προστασία και η εξασφάλιση της δικής μας ευζωίας, αποτελεί «κόστος», μια επένδυση που δεν επιλέγεται γιατί δεν αποφέρει τα απαιτούμενα κέρδη. Οποιαδήποτε συνδιαλλαγή με έναν κρατικό μηχανισμό που στέκεται σταθερά απέναντί μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να μας βάλει σε θέση αναμονής με τις όποιες ΚΥΑ περιμέναμε κάθε φορά να ανακοινωθούν, που αρνείται κατηγορηματικά να μας αποζημιώσει στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, είναι πια φανερό ότι δεν βγάζει πουθενά.

Ενωμένοι και στοιχισμένοι αγωνιστικά πίσω από τα δικά μας αιτήματα, αιτήματα που δεν μπαίνουν στη λογική «κόστους – οφέλους», πρέπει να διεκδικήσουμε με νέα ορμή και αποφασιστικότητα ό,τι δικαιούμαστε.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, πυρόπληκτους και μη, στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Επιτροπή και στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 11 πμ, έξω από το Υπουργείο Υποδομών.

 Διεκδικούμε:

  1. 100% αποζημίωση όλων των πυρόπληκτων κατοίκων κι επαγγελματιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς νομικά ή άλλα εμπόδια.
  2. Άμεση έκδοση όλων των αδειών ανοικοδόμησης, να υπάρξει μέριμνα για τις κατοικίες που βρίσκονται σε δασικές περιοχές, σε ρέματα ή στον αιγιαλό, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να χτίσουν σε άλλα σημεία του ίδιου οικισμού.
  3. Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου για όσους το χρειάζονται, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κατεστραμμένης οικίας.
  4. Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τη ΔΕΗ και τις απειλές διακοπής παροχής ρεύματος σε οικίες που έχουν υποστεί ζημιές.
  5. Άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.
  6. Να καθαριστεί και να προστατευθεί το πευκοδάσος του Σχοινιά με ευθύνη του κράτους.
  7. Να μαζευτούν κλαδιά και άλλα σκουπίδια από περιοχές των Δήμων που επλήγησαν και δεν έχουν καεί, με ευθύνη περιφέρειας και κράτους.
  8. Να φτιαχτούν σύγχρονοι οικισμοί με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών.
  9. Εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους μας με ευθύνη του κράτους.  Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των Κ.Υ. Ραφήνας, Ν. Μάκρης  με μόνιμο προσωπικό και μέσα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΡΑΦΗΝΑΣ – ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Τηλ.: 6946 23 67 23 – 6974 14 13 86

E-mail: [email protected]

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα