22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Οργίλη αντίδραση της δημοτικής αρχής Ραφήνας-Πικερμίου για την πρακτική που εφαρμόζει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας να αγνοεί τη πόλη που το φιλοξενεί και να παίρνει αποφάσεις που επιδρούν στη ζωή της τοπικής κοινωνίας και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, χωρίς να ενημερώνει τη δημοτική αρχή, αλλά αντίθετα ο δήμος να ενημερώνεται  από δελτία τύπου του ΟΛΡ στα τοπικά ΜΜΕ.  

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής, ελπίζεται ο νέος πρόεδρος και Δ.Σ. του ΟΛΡ να είναι πιο συνεργάσιμος. Κάτι που είναι υπό συζήτηση καθώς σημερινές πληροφορίες μας μιλούν για κάτοικο Βούλας που προαλείφεται για τη θέση απ’ το χώρο των ΑΝΕΛ, που φυσικά δεν θα είναι γνώστης του τοπικού σκηνικού, άρα…

Ιδού τι αναφέρει το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής Ραφήνας-Πικερμίου:

Με ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας αναφορικά με τον ασφαλή ελλιμενισμό πλοίων, τη βελτίωση των υποδομών του λιμένα και τις δρομολογήσεις νέων πλοίων. Φυσικά δεν μας εκπλήσσει πλέον η γνωστή τακτική των κλειστών θυρών και των επιλεκτικών συνομιλητών την οποία εφαρμόζει ο ΟΛΡ αλλά το γεγονός ότι για άλλη μια φορά αναπτύσσονται στρατηγικές που αφορούν στη Ραφήνα χωρίς τη Ραφήνα, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί η αντικατάσταση του τρέχοντος ΔΣ του Οργανισμού και εξετάζεται το αίτημα συμμετοχής εκπροσώπου του Δήμου στη νέα σύνθεση.

Είναι φυσικό ότι ο ασφαλής ελλιμενισμός και η βελτίωση υποδομών του λιμένα είναι κάτι καλοδεχούμενο και ευκταίο. Ωστόσο η προσθήκη νέων δρομολογίων δεν επηρεάζει μόνο τη λειτουργία του λιμένα αλλά και της πόλης, η οποία για άλλη μια φορά ενημερώνεται για τις εξελίξεις μέσω δελτίων τύπου. Δυστυχώς κάποιοι έχουν την αίσθηση ότι το λιμάνι της Ραφήνας είναι ένα κρατίδιο που δεν συνορεύει με την πόλη. Τους υπενθυμίζουμε ότι το λιμάνι είναι αναπόσπαστο πολεοδομικά από τον οικισμό της Ραφήνας, τον επιβαρύνει και δεν μπορεί να αναπτύσσεται ανεξάρτητα από αυτόν. Η είσοδος και η έξοδος, οχημάτων και των ταξιδιωτών φορτίζει την καθημερινότητα της πόλης αφού γίνεται μόνο μέσω των δρόμων της και η στάθμευση μέσω των κοινόχρηστων χώρων της.   

Το ελάχιστο δείγμα συναίνεσης μεταξύ φορέων που δραστηριοποιούνται στον ίδιο ουσιαστικά χώρο, θα απαιτούσε στοιχειώδη ενημέρωση του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για τη στρατηγική που αναπτύσσεται, προκειμένου να ενεργούμε συμπληρωματικά τόσο για το λιμάνι όσο και για την πόλη. Η Ραφήνα όπως έχουμε επισημάνει στο παρελθόν φθάνει στα όριά της εξαιτίας της διαμπερούς κυκλοφορίας, της ανεξέλεγκτης στάθμευσης των οχημάτων των επιβατών και της ταυτόχρονης αναχώρησης ή άφιξης των δρομολογίων.

Ελπίζουμε ότι για το καλό και των δύο, η νέα διοίκηση του ΟΛΡ που θα ορισθεί από την Κυβέρνηση θα διαπνέεται από εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική φιλοσοφία και θα είναι πιο φιλική προς  την πόλη.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα