17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΤΟ ΣΟΠΠ

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΤΟ ΣΟΠΠ

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με κύρια θέματα τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2015 αλλά και τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων (πλημμύρων, χιονοπτώσεων) κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

Ο Δήμαρχος Βασίλειος Πιστικίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνιος Παλπατζής και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, παραβρέθηκαν στο ΣΟΠΠ εκπροσωπώντας τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αντιπυρική περίοδο που διανύσαμε και στην οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου για την χειμερινή περίοδο. Η αντιπυρική περίοδος, υπογράμμισε, έκλεισε με θετικό πρόσημο και οι προετοιμασίες για την χειμερινή περίοδο έχουν ξεκινήσει για να θωρακισθεί η πόλη και να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Κατά την διάρκεια του ΣΟΠΠ, ο Αντιπεριφερειάρχης  ευχαρίστησε  όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας για το πολύτιμο έργο που επιτελούν, καθώς και τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, τους υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Επισήμανε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα προγραμματισμός ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου στον τομέα της πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών στα θέματα πυρκαγιών με οργάνωση σεμιναρίων σε σχολεία, πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους, συλλόγους εθελοντών και άλλους κοινωνικούς φορείς.

Σε σχέση με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών, με αφορμή και την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Αττική και ειδικότερα στην Ανατολική Αττική, ο κ. Φιλίππου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες που έκανε η Περιφέρεια μέσω των υπηρεσιών της και παρουσίασε εν συντομία τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής αλλά και τις μελέτες που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Τοποθετήσεις έγιναν από την  Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Τσούπρα, τον Διοικητή των Π.Υ. Αττικής Αθανάσιου Σερεντέλου, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής, τους διοικητές από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αθηνών.

Οι εκπρόσωποι των Δήμων, οι παρόντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ν. Αναγνωστόπουλος και Ζ. Πελέκης, οι υπηρεσιακοί παράγοντες Δασαρχείων, ο Διοικητής Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, ο εκπρόσωπος του 2ου ΚΕΠ Αεροπορίας, οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Δ/νσεων Αστυνομίας Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, τον ΣΠΑΠ, τον ΣΠΑΥ,  και τα μέλη εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Αττική,  ήταν παρόντες και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά την αντιπυρική περίοδο, έκαναν απολογισμό των δράσεών τους και αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό τους για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα