16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΛΗΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2014

ΛΗΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2014

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Πνευματικό Κέντρο «Χρήστος Μπέκας» ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας και το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν 25 δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας   σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό  “Future Library” από την Δευτέρα 16 Ιουνίου έως την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014. Με αφετηρία το θέμα « Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!»,  50 παιδιά, ηλικίας από 3 έως 15 ετών, με ιστορίες, μουσική, χορό, τραγούδι, παιχνίδι, πειράματα, ζωγραφική, κατασκευές και χάρτες άφησαν τη φαντασία τους να περιπλανηθεί στον κόσμο των αντιθέτων υπό την καθοδήγηση 15 εθελοντών  – εμψυχωτών. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2014, παιδιά, γονείς και εθελοντές γιόρτασαν τη λήξη και πέρασαν ένα υπέροχο πρωινό. Τα παιδιά και οι εθελοντές του προγράμματος παρέλαβαν τα αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους. 

Το «Ταξίδι» για τη πόλη μας ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2014, με την Όπερα της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που παρουσίασε το έργο «Ντον Τζοβάνι» του Μότσαρτ, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών της Λυρικής Σκηνής. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εξαίσια αυτή παράσταση στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου «Χρήστος Μπέκας». Επίσης στις 20 Σεπτεμβρίου 2014  100 δημότες, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στην ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη δημιουργία του μεγάλου αυτού έργου της κατασκευής της Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Εθνικής  Λυρικής Σκηνής και του Βοτανικού Κήπου. 

Στις 24 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε και το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Αυτό έγινε εφικτό με την παρουσίαση του έργου εκ μέρους του προσωπικού του Ιδρύματος, με την προβολή video και με διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Η βραδιά τελείωσε με την μικρή “συναυλία τσέπης”, κατά την οποία παρουσιάστηκαν αποσπάσματα όπερας  από σολίστ της ΕΛΣ με τη συνοδεία πιάνου. Από τις 8 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2014, έλαβε χώρα το κινηματογραφικό εργαστήρι . Το παρακολούθησαν 15 άτομα, τα οποία είχαν την ευκαιρία στις 20 ώρες θεωρητικής κατάρτιση και πρακτικής εξάσκησης να «μυηθούν» στα μυστικά του κινηματογράφου και να δημιουργήσουν 2 αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους που σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να τις προβάλουμε. Δίδαξε ο κινηματογραφιστής κ. Άκης Σάφαρης. 

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση των δράσεων και ιδιαίτερα τους εθελοντές και εμψυχωτές μας για την ουσιαστική συμβολή τους στο όμορφο αυτό καλοκαιρινό ταξίδι  στη «χώρα των Αντιθέτων», προσφέροντας με αγάπη και μεράκι το χρόνο τους και τις υπηρεσίες τους χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα.

Ευχαριστούμε επίσης τους μικρούς μας φίλους που μας έκαναν να νιώσουμε κι εμείς παιδιά, καθώς και τους γονείς των παιδιών.

Τέλος οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Future Library»  και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» μας πρόσφεραν τη δυνατότητα της υλοποίησης του προγράμματος  με τη δωρεά βιβλίων, αναλωσίμων, οργάνων φυσικής, υπολογιστή κ.α. που συνέβαλαν σημαντικά στον εμπλουτισμό και την προβολή της βιβλιοθήκης μας.

Δίνουμε υπόσχεση για  μια ακόμη συνάντηση στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία του 2015!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα