16.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΥΡΡΟΗ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΣΥΡΡΟΗ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γιορτή του Μελιού που διοργάνωσε το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου, για 17η χρονιά, η Δημοτική Κοινότητα Κερατέας.

Στη γιορτή, που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Κερατέας και η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής, του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» και του Εμπορικού-Επαγγελματικού-Βιοτεχνικού Συλλόγου Κερατέας, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα που είχαν στηθεί, να ενημερωθούν για τα προϊόντα με βάση το μέλι, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν κάποια από αυτά, εφόσον το επιθυμούσαν, από τους ντόπιους παραγωγούς-μελισσοκόμους.

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου βρέθηκε στον χώρο της Γιορτής την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, οπότε πραγματοποιήθηκε και συναυλία της γνωστής ελληνίδας τραγουδίστριας Γλυκερίας και της ορχήστρας της και κατόπιν προσκλήσεως από τους διοργανωτές, απεύθυνε χαιρετισμό στον κόσμο που είχε κατακλύσει τις κερκίδες και το προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Φιλίππου αφού συγχάρηκε τον Δήμο Λαυρεωτικής για την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλους τους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, μεταξύ αυτών και στη μελισσοκομία, η οποία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής

Ενδεικτική της προτεραιότητας που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στον πρωτογενή τομέα, είναι η πρόσφατη διεξαγωγή δωρεάν  ενημερωτικών – εκπαιδευτικών σεμιναρίων ενηλίκων που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» για την αγροτική επιχειρηματικότητα, τις νέες καλλιέργειες και τις προοπτικές και δυνατότητες των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Στις θεματικές ενότητες των σεμιναρίων που πρόσφεραν υψηλού επιπέδου γνώσεις, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην πρακτική εφαρμογή, περιλαμβανόταν και η μελισσοκομία.  

Στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί η Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση και αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, καταρτίστηκε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων και δράσεων που αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στον πρωτογενή τομέα της Αττικής, ενισχύοντας παράλληλα τους νέους αγρότες και τις νέες επιχειρήσεις.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Φιλίππου κάλεσε τους νέους της περιοχής να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα με τη μελισσοκομία και ανέφερε ότι έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν σεμινάρια μελισσοκομίας σε όλη την Ανατολική Αττική. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα