21.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού  και ο  Συλλόγος Μικρασιατών Λαυρεωτικής διοργάνωσαν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου ένα αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του  Φώτη Κόντογλου ενός σημαντικού λογοτέχνη ,ζωγράφου και αγιογράφου, της γενιάς του ΄30.

Η παρουσίαση έγινε από τον εγγονό του κ. Φώτη Μαρτίνο με αναφορά (μέσα από το αρχείο του Φ. Κόντογλου) τόσο στο καλλιτεχνικό του έργο όσο και στις ανθρώπινες προσωπικές στιγμές του Φ. Κόντογλου ενός ἄνθρωπου  ἁγνού, εὐθύ, ἐνθουσιώδη, ανιδιοτελή, γενναιόψυχου και μεγαλοφυή .

Αποσπάσματα από το λογοτεχνικό έργο του Φώτη Κόντογλου   διάβασε η κα Τριανταφυλλιά Μήτρου.

Παράλληλα λειτούργησε έκθεση ζωγραφικών έργων και έκθεση βιβλίων του Φ.Κόντογλου.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων και Φορέων του Λαυρίου, Μικρασιάτες της περιοχής, επισκέπτες του Λαυρίου από την Αθήνα, κάτοικοι του Λαυρίου παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την παρουσίαση και ευχαρίστησαν τον εγγονό του κ. Μαρτίνο γι’ αυτή τη βραδιά.

Η Βάσω Κιούση, διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού  τόνισε μεταξύ άλλων « Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ,με την κατάρρευση θεσμών και αξιών ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια ,είναι ανάγκη. Οφείλουμε να βασιστούμε σε σημαντικούς επιφανείς έλληνες ,να αξιοποιήσουμε το έργο τους, ώστε μέσα απ΄ αυτό  να δημιουργήσουμε τον σύγχρονο πολιτισμό μας».

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα