21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑ

Στην τελετή θεμελίωσης του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Κουβαρά (στη θέση Πέτα) παραβρέθηκε το πρωί της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, το οποίο μέχρι σήμερα φάνταζε αδύνατο να υλοποιηθεί λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε προκληθεί εξαιτίας μακροχρόνιων δικαστικών διαφορών και προβλημάτων.

Μετά την προσπέλαση όλων των εμποδίων, υπογράφηκε τελικά η σχετική σύμβαση για την κατασκευή του έργου στις 3 Απριλίου 2015 με ανάδοχο εταιρεία την «Τεχνικών Έργων Α.Ε.».  Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.953.776, 21€, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και του Π.Δ.Ε. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε 18 μήνες.

            Αξίζει να σημειωθεί ότι το οικόπεδο όπου θα αναγερθεί ο βρεφονηπιακός σταθμός αποτελεί δωρεά των Αιμιλίας και Άντζελας – Λουκίας Πέτρου στη μνήμη του δολοφονηθέντος – συζύγου και πατέρα αντίστοιχα – από τη 17 Νοέμβρη Αστυνόμου Παντελή Πέτρου.

            Στον χαιρετισμό που απεύθυνε κατά την τελετή αγιασμού ανέγερσης του σταθμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει σταθεί στο πλευρό όλων των δήμων της Ανατολικής Αττικής, υιοθετώντας τις προτάσεις τους για υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Στο ίδιο πνεύμα καλής συνεργασίας, θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής με τη δρομολόγηση έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα