21.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑΝΓΚΟ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

«ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑΝΓΚΟ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Το Λαύριο, η πόλη των μεγάλων αγώνων κατά της εργοδοτικής καταπίεσης από το 19ο αιώνα, η πόλη που γεννήθηκε απ’ τη βιομηχανική εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων του υπεδάφους της, η πόλη που έφθασε στο ναδίρ της οικονομικής εξαθλίωσης μετά την εκβιομηχάνισή της, η πόλη που φτάνει στο ζενίθ της άνθησής της χάρη στο ευρηματικό και ανοιχτό μυαλό των κατοίκων της, υποδέχεται και παρουσιάζει το βιβλίο των Κώστα Κουτσομύτη – Βαγγέλη Μαυρουδή «Το κόκκινο τανγκό. Νίκος Ζαχαριάδης Η άνοδος και η πτώση ενός ηγέτη» των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ.

«Το κόκκινο ταγκό» του κουμουνιστή ηγέτη Νίκου Ζαχαριάδη που λατρεύτηκε σαν θεός, κυνηγήθηκε σαν διάβολος, πέθανε σαν άνθρωπος με δική του θέληση και αναστήθηκε σαν δικαιωμένος ηγέτης ξανά, με απόφαση του κόμματος που υπηρέτησε και αγάπησε περισσότερο απ’ τη γυναίκα που λάτρεψε, τα παιδιά που απέκτησε από τις δύο γυναίκες της πολυτάραχης ζωής του, ακόμα κι απ’ την ίδια του τη ζωή που θυσίασε στο βωμό του.  

Στο Λαύριο, τη πόλη της καρδιάς μας, το kirkinews.gr & οι εκδόσεις Κέδρος, συνδιοργανώνουν με το δήμο Λαυρεωτικής και το ΝΠΔΔ «Θορικός» τη βιβλιοπαρουσίαση του «Κόκκινου τανγκό» τη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο παλιό Μηχανουργείο του Λαυρίου, στις 7 το απόγευμα, με ομιλητές που θα καλύψουν όλο το φάσμα των πολιτικών αποφάσεων της εποχής εκείνης που σημάδεψαν την νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, αλλά και τον ανθρώπινο χαρακτήρα του ηγέτη της αριστεράς, Νίκου Ζαχαριάδη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Η κ. Βάσω Κόλλια πρώην Γ.Γ. Ισότητας του ΥΠ.ΕΣ., πολιτική επιστήμων, ο κ. Κώστας Πόγκας τέως δήμαρχος Λαυρίου, ο κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, δημιουργός του θεάτρου του Νέου Κόσμου, ο κ. Βαγγέλης Μαυρουδής ιατρός-συγγραφέας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Αγγελική Ραγκούση δημοσιογράφος.

Σας περιμένουμε όλους εκεί για μια εποικοδομητική συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά τους ομιλητές. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα