24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΡΑΦΗΝΑ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΡΑΦΗΝΑ

Η ταινία,  που  θα  προβληθεί την  Δευτέρα, 18 Απριλίου, από  την  

Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας στο  ΚΑΠΗ, στις  20:45, είναι :

ΤΟ  ΚΟΡΙΤΣΙ  ΤΗΣ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – (La fille du 14 Juillet) 

2013 – Διάρκεια 88′- Σκηνοθεσία του Αντ.Περετζατκό σε δικό του

βραβευμένο σενάριο.                                                                                                         

Η  προβολή   είναι  ευγενική  προσφορά  του  Γαλλικού  Ινστιτούτου.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Λίγη από την ειρωνική σύγχρονη πραγματικότητα, λίγες από τις ρομαντικές ιδέες των γαλλικών ταινιών και αρκετή δόση χιούμορ μέσα από σλάπστικ καταστάσεις που παρέα με τα έντονα χρώματα σου φέρνουν στο μυαλό τον Ζακ Τατί. Αυτά τα συστατικά συνθέτουν την πρώτη μεγάλου μήκους δουλειά του Antonin Peretjatko και σε αποσυντονίζουν σε τέτοιο βαθμό που λίγο τελικά σε ενδιαφέρει αν οι ήρωες θα φτάσουν στον προορισμό τους.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Βρισκόμαστε σε ένα Παρίσι που φλέγεται από τη ζέστη αλλά και από την οικονομική κρίση. Η Τρικέτ ψάχνει για δουλειά, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Λίγο πριν τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης, μέσα από ένα καλοστημένο κόλπο ο Έκτορας που εργάζεται στο μουσείο σα φύλακας, θα γνωρίσει την Τρικέτ και από εκείνη τη στιγμή προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να ξανάρθουν κοντά. Μια εκδρομή στη θάλασσα ακούγεται ιδανική, θα συμφωνήσει και ο φίλος του ο Πατόρ αρκεί να έρθει μαζί και η φίλη της η Σαρλότ. Ξεκινούν λοιπόν ένα θεότρελο ταξίδι στο οποίο ο τελικός προορισμός συνεχώς αναβάλλεται από ευφάνταστα εμπόδια. Στην παρέα φορτώνεται και ο Μπερτιέ, ο αδελφός της Σάρλοτ ο οποίος έχει βάλει σκοπό να κλέψει την καρδιά της Τρικέτ και τελικά κλέβει την ίδια και το αυτοκίνητο της παρέας. Στο αποκορύφωμα του παραλογισμού η Γαλλική κυβέρνηση αποφασίζει να κόψει ένα μήνα διακοπών και να καλέσει τους λουόμενους πίσω στις εργασίες τους, γιατί οι τράπεζες δεν έχουν λεφτά. Το τέλος του καλοκαιριού είναι πολύ κοντά πλέον, και ο Έκτορας πρέπει να βρει τον έρωτά του πριν από αυτό.

Αναμφίβολα η πιο γλυκιά και τρελή κωμωδία που θα δούμε, το «Κορίτσι της Επανάστασης» είναι ερωτευμένο με το αμερικανικό χολιγουντιανό χιούμορ των 20s και με τη Νουβέλ Βαγκ. Βουτηγμένο στο μεσογειακό μπλε και το κόκκινο του «Τρελού Πιερό», το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Αντονίν Περετζατκό καυτηριάζει με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα την κρίση χρέους των τραπεζών, την επίπλαστη ευμάρεια των Γάλλων και τον εκμαυλισμό της Ευρώπης από τον καπιταλισμό. Αν ο Γκοντάρ σκάρωνε σλάπστικ σκετσάκια, θα έμοιαζαν σίγουρα κάπως έτσι. Φ.Β.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα