31.3 C
Athens
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕκδήλωση για τροχαία ατυχήματα και οδική συμπεριφορά στο Ν. Βουτζά

Εκδήλωση για τροχαία ατυχήματα και οδική συμπεριφορά στο Ν. Βουτζά

Σε εκδήλωση στο Ν. Βουτζά για την έξαρση των τροχαίων παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη

Σε μία εξαιρετική εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα και την οδική συμπεριφορά, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αθλητικού Κέντρου Νέου Βουτζά, συμμετείχε, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού και του Αθλητικού Συλλόγου Ν. Βουτζά «Η Πρόοδος», καθώς και του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Μάτι», μετά την έξαρση των τραγικών τροχαίων που παρατηρείται στη Λ. Μαραθώνος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, κάποια από τα οποία έγιναν αιτία να χαθούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Με κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης το: «Οδηγώ με το νου», βασικός ομιλητής ήταν ο διάσημος οδηγός αγώνων κ. Ιαβέρης (Αναστάσιος Μαρκουίζος), ο οποίος συγκλόνισε με την ομιλία του, όπως επίσης και η παρέμβαση του κ. Θάνου Βουλή, θύματος τροχαίου, ενώ τη διάσταση των μέτρων που πρέπει να ληφθούν παρουσίασε ο καθηγητής του ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος Γιώργος Γιαννής, συντάκτης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη, κατά τη δήλωσή της, ανέφερε ότι:

«Η οδηγική συμπεριφορά είναι δείγμα πολιτισμού και κοινωνικής παιδείας και ευαισθησίας. Χρειάζεται σκέψη και εκπαίδευση σε ένα άλλο μοντέλο συμπεριφοράς, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία.

Η σημερινή εκδήλωση θεματικά περιλαμβάνει την εύστοχη όσο και επίκαιρη φράση «Οδηγώ με το νου». Ένας νους οφείλει, κατά τη στιγμή της οδήγησης, να είναι ανεπηρέαστος οργανικά αλλά και πνευματικά. Να είναι απολύτως συγκεντρωμένος! Επειδή μιλάμε για τροχαία ατυχήματα, δεν θα πρέπει να αποσυνδέσουμε από τον προβληματισμό μας τη συμπεριφορά των πεζών, όπως και τη μέριμνα της Πολιτείας για ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, τόσο προληπτικά, όσο και κατασταλτικά. Η Περιφέρεια, με την αρμόδια Διεύθυνσή της, μεριμνά για την κατασκευή και συντήρηση μέσων προστασίας του οδικού δικτύου της αρμοδιότητάς της.

Απαιτείται εγρήγορση, συνέπεια και υπευθυνότητα απ΄ όλους μας. Πολίτες-οδηγοί, κρατικοί οργανισμοί, πολιτειακοί και συλλογικοί φορείς οφείλουμε συνεργατικά να καταπολεμήσουμε τη λαίλαπα των τροχαίων ατυχημάτων».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Δήμητρα Τσεβά-Μήλα.

Επίσης, παρευρέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος οδικής ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δουβίτσας και η Γεν. Γραμματέας κ. Ελένη Νιαρχάκου. Από το Δήμο Μαραθώνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κουλουμπής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μαρία Σπανού  και κ. Βασίλης Αχλάδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολίτες εν Δράσει.

Ισχυρή ήταν και η εκπροσώπηση του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Ν. Βουτζά-Προβάλινθου (ΠΥΣΕΘ), που έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο.

Τέλος, μεγάλη ήταν η συμμετοχή καθώς και το ενδιαφέρον των κατοίκων του Νέου Βουτζά και του Ματιού που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα