13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας: THE WHALE (Η ΦΑΛΑΙΝΑ)

Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας: THE WHALE (Η ΦΑΛΑΙΝΑ)

Στην ταινία, ο Fraser υποδύεται έναν απομονωμένο και νοσηρά παχύσαρκο καθηγητή αγγλικών, που βλέποντας τη ζωή του να φτάνει σε ένα τέλμα (σωματικό και ψυχολογικό), αποφασίζει να κάνει μια προσπάθεια να επανενωθεί με την κόρη του.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας θα παρουσιάσει την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:30 την δραματική Αμερικανική ταινία του 2022: THE WHALE (Η ΦΑΛΑΙΝΑ) Διάρκεια: 1ω 57’λ Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky Πρωταγωνιστούν:
Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau, Ty Simpkins, Samantha Morton

ΣΥΝΟΨΗ:
Στην ταινία λοιπόν, ο Fraser υποδύεται έναν απομονωμένο και νοσηρά παχύσαρκο καθηγητή αγγλικών, που βλέποντας τη ζωή του να φτάνει σε ένα τέλμα (σωματικό και ψυχολογικό), αποφασίζει να κάνει μια προσπάθεια να επανενωθεί με την κόρη του. Μπορεί η σύντομη περίληψη της ταινίας να δίνει την αίσθηση πως πρόκειται για ένα φιλμ επανένωσης που ίσως να θέλει να ευαισθητοποιήσει στο θέμα της παχυσαρκίας. Ωστόσο, ουσιαστικά αποτελεί ένα έντονο ψυχόδραμα ενός ανθρώπου που παλεύει αιωνίως με τις τύψεις, την ντροπή, το βάρος (και δεν εννοούμε το σωματικό), ενός τραυματισμένου χαρακτήρα που όμως εν τέλει θέλει να τα αποβάλλει όλα αυτά.
Ο Charlie του Brendan Fraser έχει αποξενωθεί από την κόρη του όταν την εγκατέλειψε για να ακολουθήσει τον έρωτα. Όταν τον έχασε από τραγικό θάνατο, ο Charlie κλείστηκε στον εαυτό του και στο διαμέρισμά του, και το φαγητό έγινε η μοναδική τροφή για την ψυχή του. Η τάση του να πιστεύει σε όλους τους άλλους γύρω του εκτός από τον εαυτό του και να μουλιάζει στις ενοχές (και κατά συνέπεια και στο φαγητό), ενισχύθηκε με το τραύμα του θανάτου με αποτέλεσμα η αρρώστια και ο θάνατος να είναι πιο εύκολη επιλογή από τη ζωή. Η εγωιστική επιλογή του όμως (χωρίς αρνητική χροιά ο όρος «εγωιστική») να ξαναβρεί την κόρη του (Sadie Sink), προμηνύει ένα μονοπάτι εξιλέωσης.
Οι προβολές γίνονται στο κτίριο του Οργανισμού Καβουνίδη (Διεύθυνση: Βενιζέλου Ελευθερίου 21, Ραφήνα)

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα