14.2 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΞεκινά η ψηφιακή εφαρμογή «Δίνουμε αίμα» από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Ξεκινά η ψηφιακή εφαρμογή «Δίνουμε αίμα» από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Δείτε τον «Οδηγό Αιμοδότη 2023»

Νέα εποχή για την εθελοντική αιμοδοσία, καθώς ξεκινά η ψηφιακή εφαρμογή «Δίνουμε αίμα» που ανέπτυξε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, προκειμένου να κάνει την ενημέρωση του εθελοντή αιμοδότη πιο εύκοληχρηστική και διαδραστική.

Κατά τη διήμερη δράση αιμοδοσίας που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στις 13 και 14 Μαΐου, ξεκινά και η πιλοτική της λειτουργία.

Η νέα ψηφιακή εφαρμογή (app) «Δίνουμε αίμα» δίνει την απλούστερη και πιο γρήγορη απάντηση σε ερωτήσεις όπως, «Πώς θα προγραμματίσω με ακρίβεια την επίσκεψή μου σε ένα σημείο αιμοδοσίας που να με διευκολύνει;», «Πληρώ τις βασικές προϋποθέσεις για να προσφέρω αίμα;» ή «Πόσο χρόνο χρειάζομαι για να αιμοδοτήσω;», επαναπροσδιορίζοντας την εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα για τη διαδικασία της αιμοδοσίας.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Δίνουμε αίμα», ο χρήστης θα μπορεί:

  • Nα έχει τον δικό του προσωπικό λογαριασμό
  • Να ενημερώνεται για όλες τις αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται και να συμμετέχει σε όποια τον ενδιαφέρει, διαλέγοντας το ωράριο που τον εξυπηρετεί
  • Να ενημερώνεται σχετικά με το αν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει σε μια αιμοδοσία, απαντώντας σε μερικές σύντομες ερωτήσεις
  • Να μπορεί να τροποποιεί το προσδιορισμένο ραντεβού μέχρι 1 ημέρα πριν από την αιμοδοσία.

Η πιλοτική χρήση του app, θα γίνει με την αφορμή της διήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας που θα διοργανώσει το ΕΚΕΑ στις 13 και 14 Μαΐου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Σταθμού του Μετρό Συντάγματος, από τις 10.30πμ έως τις 15.30μμ σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ.

Δείτε εδώ τον «Οδηγό Αιμοδότη 2023»:

Οδηγός Αιμοδότη

Για ραντεβού, λειτουργούν καθημερινά από τις 09.00πμ έως τις 14.30μμ οι εξής τηλεφωνικές γραμμές: 2132146716 και 2132146726.

Το περιεχόμενο της εφαρμογής θα εμπλουτίζεται σταδιακά, ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερους φορείς και συλλόγους που διοργανώνουν δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου να αποτελέσει ένα πλήρες, χρηστικό εργαλείο για τους αιμοδότες.

Ψηφιακά ραντεβού μέσω της νέας εφαρμογής «Δίνουμε αίμα» για κινητά:

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΑ.

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

“Δίνουμε αίμα λοιπόν, εύκολα και γρήγορα, κάνοντας απλά λίγα “κλικ”… γιατί το να σώσεις μία ή ακόμα και τρεις ζωές δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!» επισημαίνει το ΕΚΕΑ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα