18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜουσείο Βορρέ Παιανία: Ευρωπαϊκή δράση EMPACT

Μουσείο Βορρέ Παιανία: Ευρωπαϊκή δράση EMPACT

EMPACT – ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΑΝ ΒΟΥΝΟ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Creative Sustainability «Δημιουργική Βιωσιμότητα»

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΟΤΕ?

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 – ΣΑΒΒΑΤΟ 17- ΚΥΡΙΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΠΟΥ?

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ  – ΠΑΙΑΝΙΑ

Αγαπητοί φίλοι του Μουσείου Βορρέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Μουσείο Βορρέ εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τα εικαστικά «EMPACT – Empathy and Sustainability: The Art of Thinking like a Mountain».

Σας επισυνάπτουμε το δελτίο τύπου – ανακοίνωση της δεύτερης δράσης στο πλαίσιο του προγράμματος που θα λάβει χώρα στο Μουσείο Βορρέ στις 16, 17 & 18 Ιουνίου.Κλείστε τη θέση σας αφού συμπληρώστε τη σύντομη φόρμα εγγραφής εδώ:

Φόρμα Συμμετοχής: //forms.gle/nQ9HrhRUutGyXvfN9 (ανοίξτε με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.  Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Ανακοινώνουμε το δεύτερο τριήμερο Σεμινάριο/Εργαστήριο που διοργανώνεται στο πλαίσιο του καινοτόμου έργου «EMPACT – Empathy and Sustainability: The Art of Thinking like a Mountain», που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Creative Europe της ΕΕ. (101055903 – EMPACT – CREA-CULT-2021-COOP-2).

Αυτό το Σεμινάριο-Εργαστηρίο πραγματεύεται τόσο τις θεωρητικές πτυχές της βιωσιμότητας όσο και την πρακτική πτυχή (πραγματικά παραδείγματα δημιουργικής βιωσιμότητας, συνοικία και κοινωνική οικολογία, προσαρμογή σε πιο πράσινα μοντέλα παραγωγής).

Είναι ο συνειδητός σχεδιασμός και η συντήρηση παραγωγικών οικοσυστημάτων που έχουν την ποικιλομορφία, τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα των φυσικών οικοσυστημάτων.

Μέσα από συνεργατικές και δημιουργικές πρακτικές, θα εξερευνήσουμε αυτή τη συμβίωση μεταξύ των γενεών δημιουργώντας σχέσεις διασύνδεσης και φροντίδας.

Διερευνούμε πώς οι πολιτιστικοί οργανισμοί μπορούν να συνδέσουν αποτελεσματικά τη δημιουργική εργασία, τις δράσεις και τις στρατηγικές τους με τη βιωσιμότητα και την καλλιτεχνική δημιουργία.

Θα δείξουμε πώς το ένστικτο ανθεκτικότητας των ανθρώπων μπορεί να βρει τρόπους να φροντίζει τη Φύση και τον εαυτό τους.

Πραγματοποιούμε διάλογο μεταξύ επαγγελματιών για την εύρεση διαφορετικών τρόπων εφαρμογής της πολιτικής για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και εφαρμογή δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Το Σεμινάριο Creative Sustainability / Δημιουργική Βιωσιμότητα

διοργανώνεται από το Μουσείο Βορρέ και  θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα.

Οι ομιλητές, Θωμάς Δοξιάδης, Καθ. Θεοφάνης Κωνσταντινίδης, Δρ. Νίκος Κρίγκας, Πηνελόπη Ηλιάσκου, Ελευθέριος Δαριώτης και οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Αληθεινός, Επίτιμος Διδάκτορας Α.Π.Θ., Catriona Gallagher,  είναι καταξιωμένοι ειδικοί και επαγγελματίες στον τομέα της θεωρίας της τέχνης, της διαχείρισης τέχνης, των ειδικών στο περιβάλλον, των ιδρυμάτων και της αειφόρου ανάπτυξης.

Εάν έχετε ενδιαφέρον για την τύχη του κόσμου μας, ελάτε μαζί μας!

Κλείστε τη θέση σας αφού συμπληρώστε τη σύντομη φόρμα εγγραφής εδώ:

Φόρμα Συμμετοχής:

https://forms.gle/nQ9HrhRUutGyXvfN9 (ανοίξτε με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome).

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα