16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑθλητική Κυριακή στη Ραφήνα: Ποδηλατικός Γύρος & Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων

Αθλητική Κυριακή στη Ραφήνα: Ποδηλατικός Γύρος & Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων

Η Ραφήνα στο επίκεντρο του αθλητισμού την Κυριακή 18 Ιουνίου

Δελτίο τύπου

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου την Κυριακή 18 Ιουνίου φιλοξενεί και συνδιοργανώνει δύο σημαντικά αθλητικά γεγονότα που προάγουν την ευγενή άμιλλα, αποδίδουν φόρο τιμής σε αθλητές που έχουν προσφέρει στη διεθνή αναγνώριση της χώρας μας ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τις ομορφιές του τόπου μας.

Ειδικότερα, στις 10 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, στο Πάρκο Καραμανλή, θα δοθεί η εκκίνηση για τον ποδηλατικό γύρο Gran Fondo East Attica που διεξάγεται στους Δήμους Ραφήνας Πικερμίου, Μαραθώνα και Πεντέλης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και συνδιοργανωτές τον Ποδηλατικό Σύλλογο Κρόνο Νίκαιας και την εταιρεία Misc+ Sport Media.

Ο αγώνας συνολικής διαδρομής 115χλμ με live μετάδοση σε πολλά σημεία, που θα διεξαχθεί στον ορεινό όγκο της Πεντέλης αλλά και στο παράκτιο μέτωπο αναδεικνύοντας τις ομορφιές του τόπου, θα έχει ως τερματισμό το Πάρκο Καραμανλή. Εκεί από νωρίς θα λειτουργεί το Race Village της διοργάνωσης με πολλά χάπενινγκ για παιδιά και μεγάλους με ζωντανή μουσική (dj) και παρουσίαση της εκδήλωσης.

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Family Ride (ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους). Εγγραφές την Κυριακή 18 Ιουνίου στο desk εγγραφών στο Πάρκο Καραμανλή. Τα έσοδα θα διατεθούν για κοινωνικό σκοπό.
  • Έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο από μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Σε έναν τυχερό θα κληρωθεί δώρο ένα ποδήλατο.
  • Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το ποδήλατο.
  • Πίστα δεξιοτεχνίας για τους μικρούς ποδηλάτες υπό την επίβλεψη αδειοδοτημένων από τη ΓΓΑ προπονητών ποδηλασίας.

Την ίδια ημέρα στις 6 το απόγευμα, στο δημοτικό γήπεδο Ραφήνας Πικερμίου «Παναγιώτης Σκούφος»  θα διεξαχθεί ο αγώνας παλαιμάχων υπό την αιγίδα του Δήμου μας και του «Χαμόγελου του παιδιού», μεταξύ ΑΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ και ΜΙΚΤΗΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών στη μικτή παλαιμάχων είναι οι: Κελεσίδης, Μπονόβας, Σαργκάνης, Γεωργιάδης, Λίμα, Μανίκας, Βαμβακούλας, Αρμύλαγος, Καρούλιας, Αντωνιάδης, Ρούσεφ, Λουκίνας, Καλτσάς και άλλα μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μέγας χορηγός του αγώνα η ΕΥΔΑΠ, η δωρεά της οποίας για τη διεξαγωγή του αγώνα έγινε ομόφωνα αποδεκτή στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής (13/6) του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου. Τον αγώνα θα τιμήσουν με την παρουσία τους βουλευτές από την Ανατολική Αττική ενώ την έναρξη θα… «σφυρίξει» μεγάλο ποδοσφαιρικό όνομα.

Η δημοτική αρχή απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλες και όλους. Αναβαθμίζουμε τις αθλητικές εκδηλώσεις και κάθε χρόνο καθιερώνουμε ως θεσμούς νέα αθλητικά γεγονότα που προάγουν τον υγιή αθλητισμό και αποτελούν πόλο έλξης για τη νέα γενιά.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα