17.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠαγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα συμμετέχει στη συγκέντρωση – συναυλία...

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα συμμετέχει στη συγκέντρωση – συναυλία στο Σύνταγμα

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» συμμετέχει στην συγκέντρωση – συναυλία στο Σύνταγμα το Σάββατο 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη Χωματερή της Φυλής.

Ο κοινός αγώνας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα, δεν είναι ένας αγώνας ευκαιριακός, αλλά έχει  συνέχεια με αγωνιστικούς σταθμούς και μορφές.

Οι κάτοικοι του Δήμου μας γνωρίζουν πια ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα συνοδευτεί ξανά από υποκριτικές δηλώσεις για τη δήθεν ανησυχία των πολιτικών,  περιφερειακών και δημοτικών αρχών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο δήμο μας, είναι οι ίδιοι  που όλα αυτά τα χρόνια ανέχτηκαν την κατάσταση που υπάρχει στο Σχοινιά και τώρα δήθεν τρέχουν για να τον σώσουν.

Οι  ίδιοι που μπάζωσαν και ξεμπάζωσαν την Μπρεξίζα, εμφανίζονται τώρα ότι θα την προστατεύσουν.

Αυτοί που μπάζωσαν το λιμανάκι στη Νέα Μάκρη και κατέστρεψαν την παραλία του Νηρέα, είναι οι ίδιοι παράγοντες που ήρθαν μετά την καταστροφή στο Μάτι να χωροθετήσουν  μαρίνα, με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ, καταστρέφοντας τελείως την τελευταία ελεύθερη παραλία της Νέας Μάκρης.

Σήμερα, μετά το έγκλημα στο Μάτι, αυτοί που ετοιμάζονται, με τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια και με τα «γλυκοκοιτάγματα», για την αρπαγή των  κατασκηνώσεων, παρουσιάζονται με τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες.

Είναι οι ίδιοι που όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τώρα, αφήνουν ακαθάριστες τις ρεματιές από τα πεσμένα δένδρα στον Βαρνάβα, στην  Οινόη κ.λ.π., μετά τον Ιανό και τη Μήδεια.

Αυτοί, που όλα αυτά τα χρόνια ζητάνε την άρση της προστασίας του Πεντελικού, τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα δάση.

Σήμερα, που έχουν αυξήσει τη δυναμικότητα της Ο.Ε.Δ.Α.  Γραμματικού, ενώ ο ΧΥΤΑ Γραμματικού αναλαμβάνει το ρόλο της άμεσης εφεδρίας στο ορατό εδεχόμενο ο ΧΥΤΑ Φυλής να πάψει να δέχεται απόβλητα, που προχωράνε στη δημοπράτηση της Μ.Ε.Α.-Μ.Ε.Β.Α., δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε αυτούς που μόλις άκουσαν την πρόταση για αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», αποφάσισαν πάλι για προσφυγή στα  δικαστήρια σαν μέσο αντίστασης.

Καταλαβαίνουμε βέβαια  ότι φοβούνται την αγωνιστική διάθεση των νέων, πρώτα και  κύρια της περιοχής μας, και προτιμούν να μας σερβίρουν ανώδυνες  μορφές αντίδρασης, αποδεδειγμένα πλέον μη αποτελεσματικές, για την πραγματική λύση των προβλημάτων, αφήνοντας τα έργα να προχωρούν και τους εργολάβους να αλωνίζουν!

 Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» θεωρεί ότι, η ολοκληρωμένη προστασία του περιβάλλοντος, των δασών, των ακτών, των ευαίσθητων οικοσυστημάτων, προϋποθέτει ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που θα βάζει στο επίκεντρο την κάλυψη των συνδυασμένων κοινωνικών αναγκών και θα διασφαλίζει την ισόρροπη επίδραση του εργαζόμενου ανθρώπου στη φύση.

Καλούμε τους συλλόγους, σωματεία και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες της περιοχής, να στηρίξουν τον κοινό αγώνα των κατοίκων του Μαραθώνα και της Δυτικής Αττικής, παίρνοντας μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία το Σάββατο 5 Ιούνη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα