23.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣSave the date η «Χρυσή Τομή» πάει θέατρο

Save the date η «Χρυσή Τομή» πάει θέατρο

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» σας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε την παράσταση του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (W. Shakespeare) «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια στο θέατρο «Βεάκη».

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (1564-1616), Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, θεωρείται ευρέως ως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως.  Κατάφερε να χειριστεί με απόλυτη δεξιοτεχνία τόσο το δράμα και την τραγωδία όσο και την κωμωδία.   Τα έργα του διαπνέονται από μία βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και παραμένουν επίκαιρα.

Eρμηνεύουν:  Αιμίλιος Χειλάκης, Δημήτρης Πιατάς, Αθηνά Μαξίμου, Μιχάλης Σαράντης. Πρωταγωνιστούν ακόμα:  Αλέξανδρος Βάρθης,  Λένα Δροσάκη,  Κωνσταντίνος Γαβαλάς,  Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης και Κωνσταντίνος Μουταφτσής.        Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας.  Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα.

  • Συμμετοχή: 24 € μέλη & νέοι / 26 € μη μέλη (περιλαμβάνεται εισιτήριο θεάτρου και πούλμαν).  Αναχώρηση πούλμαν ώρα  17:30  από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας.
  • Προθεσμία κρατήσεων μέχρι 1 Δεκεμβρίου.
  • Πληροφορίες-Κρατήσεις στα τηλέφωνα:  6972351959, 6984912459.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι μια σπαρταριστή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Ο Σαίξπηρ περί το 1595 συγγράφει ένα κείμενο εντυπωσιακής πλοκής και δομής.  Αντλεί υλικό από την ελληνική μυθολογία, τις λαϊκές μεσαιωνικές παραδόσεις της αγγλικής υπαίθρου, την καλλιτεχνική ηθογραφία της εποχής του και καταθέτει έναν αναγεννησιακό ερωτικό ύμνο, ένα τολμηρό βακχικό δράμα που απορρίπτει τους κανόνες του εκπολιτισμένου ανθρώπου κι εμπιστεύεται ξανά το ένστικτο και τη φύση – έστω και για μια νύχτα∙ νύχτα καλοκαιρινή όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Λίγο πριν από τον γάμο του βασιλιά της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους.  Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου – οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θα πραγματοποιηθούν.  Στο μυθικό δάσος της Αθήνας έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών:  με τον βασιλιά των ξωτικών Όμπερον που φιλονικεί με τη βασίλισσα Τιτάνια και τον Πουκ κι έτσι, ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων.  Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα