17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΓΓΕΛΟΣ ΛΕΝΑΣ: ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ...

ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΕΝΑΣ: ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Για το νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Νεκροταφείου Μαραθώνα, μιλάει στη Βιργινία Μάρκου ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Αγγελος Λένας

Μία μεγάλη πέτρα είναι τοποθετημένη στη μέση ενός δρόμου κι εμποδίζει την πρόσβαση σε εισόδους σπιτιών. Κάποιος χριστιανός, πάει να κάνει το αυτονόητο: να μετακινήσει την πέτρα από τη μέση του δρόμου και να την πετάξει στην άκρη. Αντιδρούν ωστόσο, κάποιοι συμπολίτες του, ζητώντας του, ν’ αφήσει την πέτρα εκεί που ήταν! «Δεν θέλουμε να πειράξεις τίποτα! Δεν θέλουμε ν’ αλλάξει το παραμικρό, απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει…» διαμαρτύρονται!

Κάτι ανάλογο, μας φέρνει στο μυαλό, το γεγονός των αντιδράσεων μερίδας πολιτών στον Μαραθώνα, οι οποίοι διαμαρτύρονται εκ προοιμίου και δίχως –προφανώς- να έχουν ενημερωθεί για το τι ακριβώς πρόκειται ν’ αλλάξει, στο καθεστώς του κοιμητηρίου. Σ’ ένα κοιμητήριο, όπου – εδώ και χρόνια – υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χωρητικότητας και όχι μόνο…

Ο αρμόδιος για το θέμα, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα κ. Αγγελος Λένας, επιχειρεί, μέσα από τη συνέντευξη που ακολουθεί, να προβεί σε μία πρώτη ενημέρωση προς τους συνδημότες του, καλοπροαίρετα, καθησυχαστικά, και με απόλυτη κατανόηση κι ευαισθησία.

Ερώτηση: Πρόεδρε κ. Λένα, λέω να μπούμε κατευθείαν στο κεντρικό θέμα της συνέντευξης, το οποίο δεν είναι άλλο από τις αλλαγές που έχετε ανακοινώσει αναφορικά με το κοιμητήριο στην μητρόπολη του Μαραθώνα. Τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε;

Απάντηση:

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση που μου κάνατε, να μιλήσουμε για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Εδώ και χρόνια υπάρχει πρόβλημα χώρου στα δημοτικά κοιμητήρια, εξαιτίας  της αύξησης του πληθυσμού και της επέκτασης του οικιστικού ιστού στην Ανατολική Αττική.

Οι Δημοτικές Αρχές που διοίκησαν τον τόπο, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν να λύσουν τέτοιου είδους προβλήματα, αλλά επιδείνωσαν την όλη κατάσταση, με τα σημερινά αποτελέσματα.

Έπρεπε να αντιδράσουμε άμεσα. Πήραμε λοιπόν αποφάσεις και συγκρουστήκαμε, για τους χώρους, την ομοιομορφία των τάφων, την αποφυγή παρεμβάσεων προς εντυπωσιασμό, την ευπρέπεια, τις υπηρεσίες, τους κανονισμούς λειτουργίας κ.α., αλλιώς ο σεβασμός προς την μνήμη των νεκρών μας θα παρέμενε στα λόγια.

Ερώτηση: Έχετε υπόψη σας, τις αντιδράσεις που έχουν ήδη, δημιουργηθεί;

Απάντηση:

Οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι λίγο πολύ γνωστές, δικαιολογημένες και αναμενόμενες. Με λίγη υπομονή και εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους όλα αλλάζουν.

Ερώτηση: Θεωρείτε ότι είναι σωστά ενημερωμένοι οι δημότες; Ή μήπως, είναι «θύματα» παραπλανητικής προπαγάνδας πολιτικών σας αντιπάλων;

Απάντηση:

Δεν θα υιοθετήσω την έννοια του πολιτικού αντιπάλου. Θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι διαφόρων  φιλοσοφιών και γενικότερων εμπειριών και γνώσεων και πολλούς από αυτούς φοβίζει η εξέλιξη.

Βέβαια σε μία κοινωνία που εξελίσσεται, το να μένεις στάσιμος είναι σα να πηγαίνεις πίσω. Η επιλογή είναι καθαρά δική τους. Απλά, αν οι κύριοι αυτοί δεν αλλάξουν  γρήγορα μυαλά, σίγουρα αργά η γρήγορα,  η κοινωνία και το σύστημα θα τους απορρίψει.

Ερώτηση: Τι προσδοκάτε να φέρουν αυτές οι αλλαγές στον τόπο; Ποια είναι η αδήριτη ανάγκη να γίνουν και ποια τα οφέλη για τους δημότες;

Απάντηση:

Με την ορθή οργάνωση των κοιμητηρίων μας συνολικά και μέσα από την εφαρμογή του νέου Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας, τις διοικητικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, τη μηχανοργάνωση και τη δημιουργία υποδομών, τα οφέλη για τους δημότες θα είμαι άμεσα ορατά. Με αυτό το σκεπτικό θα προχωρήσουμε από εδώ και εμπρός, για το καλό της τοπικής μας κοινωνίας και συνολικά ολόκληρου του Δήμου μας, εξασφαλίζοντας  την ηρεμία στους ζώντες και στους κεκοιμημένους.

Ερώτηση: Είστε τελικά, αποφασισμένος να «συγκρουστείτε» μ’ εκείνους που θα βρεθούν στο δρόμο σας;

Απάντηση: Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Είμαι σε αυτή τη θέση για να βοηθήσω και να δώσω λύσεις όπου μπορώ μέσα στα θεσμικά πλαίσια που μου δίνει ο νόμος. Δεν με ενδιαφέρει η σύγκρουση αλλά η ενοποίηση.

Ερώτηση: Ποιες, κατά τη γνώμη σας, είναι οι πραγματικές ή οι βαθύτερες εκείνες, αιτίες, που οι όποιοι «αρνητές» αντιδρούν στην ιδέα του να μπει μία τάξη στο κοιμητήριο;

Απάντηση:

Εάν ψάξω τις «βαθύτερες αιτίες» που κάποιοι αντιδρούν, χάνω την πραγματική ουσία, η οποία είναι να μπει μια τάξη στα κοιμητήριά μας. Ο καπετάνιος κοιτάει μπροστά την πορεία του καραβιού και δεν κοιτάει από πού ξεκίνησε.

Ερώτηση: Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε κι ένα γενικό σχόλιο για την πορεία της νέας Δημοτικής Αρχής του τόπου μας, όπως έχει διαγραφεί από τον Σεπτέμβριο που αναλάβατε, ως σήμερα…

Απάντηση:

Μαζί με τον Δήμαρχό μας Ηλία  Ψηνάκη και μια δυνατή ομάδα Συμβούλων, με πολύ όρεξη, μεράκι,  ενέργεια και σκληρή δουλειά  αγωνιζόμαστε  καθημερινά,  να αντιστρέψουμε τα προβλήματα, σε ωφελήματα!  Γιατί μόνο το κοινό  συμφέρον  είναι προσωπικό συμφέρον! Τι πιο ωραίο από το να πατήσεις ένα κουμπί και ξαφνικά όλα να είναι ιδανικά. Δεν πιστεύουμε στα θαύματα. Πιστεύουμε στη σκληρή δουλειά, στη συνεργασία και στις μικρές καθημερινές μάχες για να κερδίσουμε τον αγώνα.

Σας ευχαριστώ.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα