16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓΛΥΚΟΣ Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΣΙΝΤΕΡΙΝΑ (ΦΩΤΟ &...

ΓΛΥΚΟΣ Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΣΙΝΤΕΡΙΝΑ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παραμονή της εορτής της Αγίας Ειρήνης χθες Δευτέρα, πρωτακούστηκε ο γλυκός ήχος της καμπάνας του ομώνυμου ναού στον οικισμό Σιντερίνα Λαυρεωτικής, όπου επιβλητικό και μεγαλόπρεπο το νεόκτιστο καμπαναριό, που δώρισε το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, να καλεί τους πιστούς στη λειτουργία όπως παλιά, τότε που οι καμπάνες δεν ενοχλούσαν τους περιοίκους.

Όπως είπε ο μεγάλος δωρητής κ. Θανάσης Μαρτίνος, θαύμαζε την όμορφη εκκλησιά που δεσπόζει στο δρόμο που οδηγεί σε πολλές κατευθύνσεις, προς Λαύριο, Κερατέα, Ανάβυσσο, ανάμεσα στο καταπράσινο τοπίο, όταν περνούσε το δρόμο, οπότε όταν του ζητήθηκε να συνδράμει στη κατασκευή του καμπαναριού, με χαρά και ευλάβεια ανέλαβε να το φτιάξει ο ίδιος.

Χθες μετά το Μεγάλο Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου και την περιφορά της σεπτής εικόνας της Αγίας, εψάλη ο αγιασμός  και αμέσως μετά οι καμπάνες ήχησαν για πρώτη φορά χαρμόσυνα διαλαλώντας τη μεγάλη χαρά και τιμή για την εορτή της Αγίας Ειρήνης.

Γενναιόδωρα τα λόγια του Δεσπότη κ. Νικολάου ανάλογα με τη χειρονομία του δωρητή, που όπως είπε, όταν άλλοι Έλληνες βγάζουν τα λεφτά τους έξω αυτή τη δύσκολη περίοδο, το ζεύγος Μαρτίνου κάνει δωρεές απλόχερα, ανακουφίζοντας ανθρώπινες ανάγκες με θεάρεστα έργα. Ευχήθηκε δε η ευλογία του Θεού να σκεπάζει πάντα τους δωρητές και την οικογένειά τους.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα