22.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ»

ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ»

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018  ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης συναντήθηκε μετά από αίτημά τους με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του  Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κο Δημήτρη Περίχαρο, το Γενικό Γραμματέα κο Μιχάλη Μεταξάκη και το Μέλος κο Στράτο Ζάκκα.

Τα μέλη του Σωματείου του εξέθεσαν τις ανησυχίες τους που αφορούν στη δημιουργία  του  νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου,  τη συνεχιζόμενη από το έτος 2013 αποδυνάμωση του Νοσοκομείου με το κλείσιμο των περισσότερων κλινικών, τη μείωση του προσωπικού και την συνταξιοδότηση του ιατρικού προσωπικού που  μπορεί να οδηγήσει σε μετατροπή του  νοσοκομείου σε κέντρο υγείας και την πολύ κακή κατάσταση των υποδομών του Νοσοκομείου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πάγια θέση που εξέφρασε κατά τον ετήσιο απολογισμό του 2017 στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και στον αρμόδιο Υπουργό κο Ξανθό που είναι:

Αυτόνομες και αυτοτελείς νοσοκομειακές μονάδες σε πλήρη ανάπτυξη τα Νοσοκομεία ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ (Τσαγκάρη) και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με εφημερία. Αποδείχτηκε  μέχρι τώρα  ότι η λειτουργία  ως διασυνδεόμενα νοσοκομεία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο οδήγησε  σε απαξίωση  το Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓ.

Να λειτουργήσει ξανά το Νοσοκομείο ΜΠΟΜΠΟΛΑ σαν μονάδα Α’βάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Υπ’ όψη ότι οι εγκαταλελειμμένες εν πολλοίς υποδομές του Νοσοκομείου ΜΠΟΜΠΟΛΑ κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Ο Δήμαρχος είπε στα μέλη του Σωματείου ότι είναι αρωγός στον αγώνα τους στην κατεύθυνση αυτή καθώς η καλή λειτουργία του νοσοκομείου είναι πρώτα απ’ όλα στήριγμα υγείας   για τους κατοίκους της πόλης μας και  δεσμεύτηκε στα μέλη του Σωματείου ότι  θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την ιεραρχία του συστήματος υγείας   για  προώθηση της  επίλυσης των σοβαρών αυτών προβλημάτων που απαξιώνουν την προσφορά υγείας στην πόλη και στην περιοχή.

 

   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα