18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ!

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Πνευμονικής Υπέρτασης Ελλάδος κ. Ιωάννα Αλυσανδράτου, μετά την πρωτοφανή απόφαση του Υφυπουργού εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης, κου Αναστάσιου Πετρόπουλου ο οποίος έβγαλε εκτός της επ’ αόριστον αναπηρίας την ασθένεια της Πνευμονικής Υπέρτασης, εξέδωσε το ακόλουθο οργισμένο δελτίο Τύπου:

Δροσιά, 10 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην αναθεώρηση του πίνακα παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον με αριθμό Φ.80000/ΟΙΚ.2/1/8-1-2018 ο Υφυπουργός εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης, κος Αναστάσιος Πετρόπουλος έβγαλε εκτός την ασθένεια της Πνευμονικής Υπέρτασης θεωρώντας την πλέον θεραπευτικά ελέγξιμη και ίσως και ιάσιμη.

Η νόσος της Πνευμονικής Υπέρτασης και ειδικότερα στην σπάνια μορφή της, την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση έχει μέσω προσδόκιμο ζωής περί τα 7 έτη στους ενήλικες και 2,5 έτη στα παιδιά μας.

Αυτή η μη θεραπεύσιμη ασθένεια με δυσμενή πρόγνωση και κατάληξη σε θάνατο βγήκε από τον πίνακα των παθήσεων για επ’ αόριστον αναπηρία όπως οριζόταν στο Φ.2906/18-11-2013.

Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της άρσης της ασθένειας μας από τον προαναφερόμενο πίνακα και με όλες τις νόμιμες ενέργειες θα απαιτήσουμε τις εξηγήσεις που θα πρέπει να μας δοθούν και επιστημονικά να τεκμηριωθούν.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση θα προσφύγει προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα για την δυσμενή αυτή απόφαση που εναντιώνεται στα μοναδικά τεκμηριωμένα δικαιώματα του ασθενή με την δύσκολη νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης.

Εκ μέρους του συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας»

Η Πρόεδρος
Ιωάννα Αλυσανδράτου

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα