19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΘΕΝΙΤΗ / ΤΖΗΜΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΘΕΝΙΤΗ / ΤΖΗΜΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Με αφορμή την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαρκοπούλου για σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στις 31 Ιανουαρίου, για την λήψη μέτρων προστασίας υπέρ των οικονομικά αδυνάμων συμπολιτών μας, οι οποίοι κινδυνεύουν με Κατάσχεση της Πρώτης Κατοικίας τους, το τελευταίο δίωρο, εξελίσσεται, στο Διαδίκτυο, ο εξής Διάλογος ανάμεσα στο Δήμαρχο Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη και τον Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Δημιουργία Ξανά» Θάνου Τζήμερου.

Θ. Τζήμερος:

«Έλαβα το εξής e-mail από τον Δήμο Μαρκοπούλου:
Προς τους Αξιότιμους 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, δίπλα στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, οι οποίοι κινδυνεύουν με Κατάσχεση της Πρώτης Κατοικίας τους, συγκαλεί έκτακτο μονοθεματικό Συμβούλιο την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, με θέμα:
Κατάθεση τεκμηριωμένης πρότασης για την πλήρη νομική και πολιτική στήριξη και προστασία, των πράγματι οικονομικά ανίσχυρωνΔανειοληπτών, των οποίων κινδυνεύει
το σπίτι τους.
Απάντησα, ως εξής:
Αγαπητέ κε Δήμαρχε,
όταν ένας δανειολήπτης δεν αποπληρώνει το δάνειό του, ανεξαρτήτως αιτίου (είτε είναι δηλαδή οικονομικά ανίσχυρος είτε στρατηγικός κακοπληρωτής) κάποιος άλλος πρέπει να το πληρώσει για λογαριασμό του. Δωρεάν σπίτι δεν υπάρχει σ΄ αυτόν τον μάταιο κόσμο, 
μολονότι πολύ θα θέλαμε. Ποιος προτείνετε να το πληρώσει; 
Υπενθυμίζω ότι αν δεν γίνουν οι πλειστηριασμοί και χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα γίνει με bail-in δηλαδή με κούρεμα καταθέσεων. 
Θεωρείτε πιο σωστό ένας καταθέτης που ΔΕΝ πήρε δάνειο και πιθανόν να μένει στο νοίκι, να πληρώσει για το σπίτι κάποιου άλλου;
Η ιδιοκτησία είναι “δικαίωμα” που το δίνει ο Θεός ή αγαθό που εξασφαλίζεται εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα;
Πολύ θα με ενδιέφεραν οι απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου σας στα συγκεκριμένα θέματα.
Με εκτίμηση
Θάνος Τζήμερος
Επικεφαλής Παράταξης “Δημιουργούμε μαζί”.

Απάντηση Δημάρχου Σωτήρη Μεθενίτη:  

«Η επιστολή του κου Τζήμερου, δημοσιοποιήθηκε και κοινοποιήθηκε,ως συνήθως (γι’ αυτόν) , με στόχο την εύκολη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, πριν φροντίσει  στοιχειωδώς,να ενημερωθεί από εμένα, με μια απλή τηλεφωνική κλήση!
Να του υπενθυμίσω, γιατί συνειδητά παρέλειψε να το αναφέρει, ότι η πρότασή μας ,
αφορά μόνο στην πρώτη κατοικία των δημοτών μας, που επιβιώνουν μέσω του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, αυτούς δηλαδή που έχουν αποδεδειγμένα και ελεγμένα, 
ΕΤΗΣΙΟ εισόδημα, μικρότερο απο 5000 Ευρώ, τις περισσότερες φορές 2-3 χιλιάδες Ευρώ!
Για αυτούς ενδιαφερόμαστε, που ήδη ζουν, σε έσχατη ένδεια!
Τον καλούμε λοιπόν (έστω και τώρα) επισήμως, να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μας, να ακούσει την πρότασή μας και να πάρει τον λόγο, να πει ό,τι πιστεύει!
Προσωπική μου γνώμη:

Όταν κάποια στιγμή, ο κ. Τζήμερος, καταφέρει να απαλλαγεί απ’ το σύνδρομο του προπέτη Ξερόλα, θα γίνει στοιχειωδώς σοβαρός, πιο αξιόπιστος και ίσως τότε πείσει και περισσότερους, απ’ το 1,5/100 των συμπολιτών μας!»

Ανταπάντηση του κου Τζήμερου:

«κ. Δήμαρχε, αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς σας για το πρόσωπό μου και σας παρακαλώ, ως σοβαρός πολιτικός που είστε (σε αντίθεση με μένα), να απαντήσετε 
στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που θέτω στο e-mail που σας έστειλα. 
Αν το διαβάζατε με περισσότερη προσοχή θα κατανοούσατε ότι περιλαμβάνω και τους οικονομικά ανίσχυρους, αυτούς δηλαδή που πιθανόν να έχουν και μηδενικό εισόδημα.

Ποιος προτείνετε να πληρώσει το δάνειό τους; 
Διότι η “νομική και πολιτική στήριξη” που προτείνετε είναι λιγάκι ασαφής, όπως μπορεί να διαπιστώσει και κάποιος λιγότερο ξερόλας από εμένα.»

Ανταπάντηση Μεθενίτη:

«Απαντήσεις θα έχετε πλήρεις ,στο καθ’ ύλην αρμόδιο, θεσπισμένο όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση του οποίου ήδη, σας προσκάλεσα και όχι βέβαια, στο Facebook !
Σας περιμένουμε και ως φιλοξενούμενός μας, θα έχετε χρόνο, τουλάχιστον 10λεπτης πρωτολογίας και επιπλέον 5λεπτης δευτερολογίας, για να αναπτύξετε, παρουσία 27 Δημοτικών Συμβούλων, που αντιστοιχούν ,σε 6 Παρατάξεις, με άνεση τις απόψεις σας!
Καλώς να ορίσετε! »

Ανταπάντηση Τζήμερου

«Δείτε τι προσφέρει, ως πρώτο βήμα, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου στους απειλούμενους με κατάσχεση πρώτης κατοικίας κόκκινους δανειολήπτες – δημότες του, για τα οποία εισέπραξε ορυμαγδό από “Μπράβο” για την… κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει: 
“κατ’ αρχήν, ΔΩΡΕΑΝ νομική υποστήριξη μέσω Δικηγόρου, που θα αναλάβει την υπόθεσή τους, αλλά και παρέχοντας επίσης, αυτονόητα δωρεάν, την αναγκαία 
ψυχολογική και κοινωνική στήριξή τους!”
Φοβερή συμπαράσταση! 
Θα καθυστερήσουν οι δικηγοράτζες του Δήμου, με διάφορα δικονομικά τερτίπια, την υπόθεση, για να βγει τελικά το σπίτι στο σφυρί στο 1/10 της αξία του. Αν έβγαινε το 2009 θα ήταν στα 9/10 της αξίας.  Αλλά σε όλο αυτό το διάστημα θα τους στηρίζουν ψυχολογικά! Φάτε μπλε σανό»

Ανταπάντηση τελική Μεθενίτη:

Σχετικά με τον παραπάνω σχολιασμό του κου Τζήμερου, θα ήθελα να κάνω τρεις (3) παρατηρήσεις:

1. Ο τρόπος που εκφράζεται ο κύριος Τζήμερος, είναι ενδεικτικός του ήθους του, όταν αποκαλεί συλλήβδην τους Δικηγόρους, «Δικηγοράτζες», για να τους εξευτελίσει και να υποτιμήσει προκαταβολικά, τις Νομικές τους Απόψεις.

2. Το επιχείρημα πως αν έβγαινε, το ακίνητο στο σφυρί, το 2009 θα ήταν στα 9/10 της αξίας, ενώ τώρα θα είναι στο 1/10 αυτής, είναι απλά βλακώδες ,ως «εκτός τόπου και χρόνου» αφού, σήμερα, το 2018, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι, 
για τους οποίους, ο ίδιος, δεν ενδιαφέρεται, να προσφέρει οποιαδήποτε εναλλακτική λύση!

3. Δεν πρέπει να υπεκφύγει της προσοχής μας, ότι ο κος Τζήμερος παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μου, αρνείται προφανώς, δια της σιωπής του, να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο,
όπου θα έπρεπε βέβαια, να υποστεί την βάσανο, της πλήρους και αναλυτικής 
αντιπαράθεσης, στις θέσεις και απόψεις του!

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα