17.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπολύει ο επικεφαλής της παράταξης 5+ κ. Μανώλης Τσαλικίδης, εναντίον του νέου δημάρχου Σαρωνικού κ. Γιώργου Σοφρώνη, με αιχμή του δόρατος το ψήφισμα που παρουσίασε ο δήμαρχος σχετικά με την αξιοποίηση του παράλιου μετώπου απ’ την εταιρεία «Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.», αφήνοντας σαφείς πολιτικές αιχμές.   

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του γραφείου της παράταξης 5+  

 Από το πρώτο κιόλας συμβούλιο ο νέος δήμαρχος, κ. Σωφρόνης, έδειξε το αληθινό του πρόσωπο. Το πρόσωπο μιας διοίκησης αυταρχικής, αντιδημοκρατικής και ταυτόχρονα εξαιρετικά  επικίνδυνης για τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών.

Δεν πρόλαβε λοιπόν να στεγνώσει το μελάνι των προεκλογικών του δεσμεύσεων για το παραλιακό μας μέτωπο, και παρουσίασε ένα ψήφισμα – έκτρωμα, άκρως ενδεικτικό των προθέσεών του, το οποίο ήθελε να κατατεθεί στον πρόεδρο της εταιρείας «Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.», που έχει αναλάβει το ξεπούλημα των ακτών μας.

Στο ψήφισμα, όχι μόνο δεν εξέβραζε καμιά διαφωνία για το κλείσιμο και το ξεπούλημα των παραλιών μας, αλλά έφτανε στο σημείο να δέχεται υποδομές «για να μπορέσουν οι Δήμοι να ανταπεξέλθουν στην όποια περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση» προκύψει από το ξεπούλημα.

Μετά τη συγκροτημένη αντίδραση ολόκληρης της αντιπολίτευσης, αναγκάστηκε να αποσύρει το ψήφισμα, αλλά αυτό που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ήταν η επίθεση του κ. Σωφρόνη στον πρώην δήμαρχο και σημερινό Αντιπεριφειρειάρχη κ. Πέτρο Φιλίππου, (άλλωστε ουδείς αχαριστότερος του ευεγερτιθέντος) τονίζοντας στο κλείσιμο της ομιλίας του: «μέχρι τώρα με τις μπαλάσκες και τις σημαίες και με όλη αυτή την κόντρα, την πολιτικάντικη κόντρα, την αντιπολιτευτική κόντρα, την κομματική κόντρα, συνάντησα κλειστές τις πόρτες των φορέων και των υπουργείων, λόγω της αντιπολιτευτικής καθαρά στάσης της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν πήραμε τίποτα γιατί δεν κάτσαμε σε κανένα τραπέζι να μιλήσουμε…»

Μετά από αυτή την τοποθέτηση και το πρωτοφανές άδειασμα στον σημερινό αντιπεριφερειάρχη δεν έχουμε, όπως εμείς τουλάχιστον δεν είχαμε και προεκλογικά, καμία αμφιβολία για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα διοίκηση.

Συνέχεια αντιδημοκρατικού παραληρήματος υπήρχε και για το ζήτημα  της στελέχωσης των Δ.Σ. των νομικών προσώπων του Δήμου. Ο κ. Σωφρόνης έδειξε πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία, τη συμμετοχή των πολιτών και τη συνεργασία του με την μειοψηφία.

Απέκλεισε την μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση από όλα τα νομικά πρόσωπα, μειώνοντας ή και μηδενίζοντας της συμμετοχής της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 15μελές νομικό πρόσωπο «Αριστόδικος», δέχθηκε να πάρει η αντιπολίτευση μόνο 2 θέσεις !!

Ο κ. Σωφρόνης εξαντλεί τη συνεργασία του μόνο με όσους του λένε «yes men», χωρίς καμία αντίρρηση για τα κρίσιμα θέματα που ανοίγουν στο Δήμο μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Βολάκος, που σαν άλλος αχυράνθρωπος συνεργάζεται με τον κ. Σοφρώνη νομίζοντας ότι έτσι θα του προσφέρει άλλοθι δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεών του.

Η δημοκρατική όμως νομιμοποίηση δίνεται από τους πολίτες. Πολύ ειδικότερα εάν αφορά κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα.

Ο «Σαρωνικός 5+» στους πολίτες θα προσφύγει, με αυτούς θα συνεργαστεί, όπως και με όλες τις δυνάμεις και τις συλλογικότητες που αντιστέκονται, προκειμένου να αποτρέψουμε τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της παρούσας διοίκησης.

                                                                                                            

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα