16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» ΑΠΟ ΡΙΖ.Ε.Σ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» ΑΠΟ ΡΙΖ.Ε.Σ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Η παραπαίουσα συγκυβέρνηση  «στρώνει» ένα νέο «φαγοπότι» με τα δημόσια ακίνητα του Παραλιακού Μετώπου, την αποκαλούμενη …Αθηναϊκή Ριβιέρα, μεταβιβάζοντας  άρον – άρον μεγάλες δημόσιες και κοινόχρηστες εκτάσεις – φιλέτα δήμων στην «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» με σκοπό την «αξιοποίησή» τους από «επενδυτές»,  δηλαδή να «βγουν στο σφυρί» και να παραχωρηθούν σε διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, που ήδη έχουν στοιχηθεί και περιμένουν για να ικανοποιήσουν τις κερδοσκοπικές τους βλέψεις για την παραθαλάσσια αυτή περιοχή των 70 χιλιομέτρων.

Μεταξύ αυτών των φιλέτων είναι, προς το παρόν,  οι Αλυκές και άλλες εκτάσεις στην Ανάβυσσο, ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου, τα εστιατόρια και το Αλιευτικό Καταφύγιο στην Παλαιά Φώκαια, το Μαύρο Λιθάρι και η έκταση του GRAND RESORT στο Λαγονήσι.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την ιδιωτικοποίηση και το δρομολογημένο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και του Δημόσιου Κοινόχρηστου Χώρου.

Είμαστε και θα παραμείνουμε  πιστοί στην αδιαπραγμάτευτη αρχή μας ότι η Δημοτική Αρχή και η Τοπική Κοινωνία πρέπει να είναι συμμέτοχοι και καθοριστικός παράγοντας σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα σέβονται το περιβάλλον, την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα εξυπηρετούν τον πολίτη, θα ενισχύουν την τοπική οικονομία και θα διασφαλίζουν  την συνολική ανάπτυξη όχι μόνο των παραλιακών μας πόλεων αλλά συνολικά του Δήμου μας.

Διεκδικούμε και απαιτούμε η χρήση και διαχείριση του Παραλιακού Μετώπου να παραμείνει στο Δήμο Σαρωνικού.

Στο πλαίσιο αυτό η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού λαμβάνει την πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί συνάντηση  δημοτικών κινήσεων,  συλλογικοτήτων, φορέων, κινήσεων πολιτών, όλων των δήμων του Παραλιακού Μετώπου προκειμένου να συντονίσουμε τις δράσεις μας και τις αντιδράσεις μας για να σταματήσει το ελεεινό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας.

Η κρίσιμη αντίστροφη μέτρηση για την ματαίωση των σχεδίων κυβέρνησης και «επενδυτών»  ΤΩΡΑ ξεκινά και θα είμαστε δυναμικά  παρόντες μέχρι τέλους.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα