19.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου στον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και στον πρώτο τη τάξει Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν λίγο, κατέθεσα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και Επικρατείας, Νίκο Παπά, σχετικά με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της ΓΓΔΕ στην Υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. 

 

Η αρχική μου πρόθεση ήταν να την καταθέσω ως Επίκαιρη Ερώτηση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

 

Δυστυχώς όμως, τρεις εβδομάδες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η Κυβέρνηση στις 11 Φεβρουαρίου 2015, οι βουλευτές των κομμάτων δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα καθυστέρηση που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν. 

 

Υπενθυμίζω ότι με τη σύγκληση της Βουλής μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, η κατάθεση της πρώτης Επίκαιρης Ερώτησης έγινε στις 17 Ιουλίου 2012, εννέα μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της προηγούμενης κυβέρνησης (8 Ιουλίου2012), ενώ η επίκαιρη αυτή ερώτηση ήρθε προς συζήτηση στην Ολομέλεια έξι ημέρες αργότερα, στις 23 Ιουλίου 2012.

 

Θα ήθελα να τονίσω, επίσης, ότι το θέμα αυτό αποτελεί παρά μία μόνο ένδειξη της γενικότερης δυσλειτουργίας της Βουλής υπό την Προεδρία της κυρίας Κωνσταντοπούλου. 

Με επιστολή μου στην Πρόεδρο της Βουλής στις 26 Φεβρουαρίου 2015, ζήτησα γραπτή ενημέρωση για το πότε θα προγραμματιστεί η εκλογή Προέδρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως επίσης για το πότε θα συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων.  Απάντηση δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα.

Την ίδια στιγμή δυστυχώς τα συντεταγμένα όργανα της Βουλής ακόμη δεν συνεδριάζουν και ως εκ τούτου η ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου και κατ’ επέκταση της ίδιας της Δημοκρατίας συνεχίζει να παρεμποδίζεται από τη στάση της Προέδρου της Βουλής».

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα