23.5 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΕΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΕΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ

Τέσσερις σχεδόν ώρες μετά τα μεσάνυχτα, μετά από μια Μαραθώνια εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου συνεδρίαση με μια δράκα πολιτών κυρίως απ’ τη δημοτική ενότητα της Αρτέμιδος να λογομαχούν κατά πάντων και για τα πάντα, το ναυάγιο της οποίας έσωσε η άψογη παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. κ. Κατραμάδου, το δημοτικό συμβούλιο των Σπάτων-Αρτέμιδας, αποφάσισε χθες πλειοψηφικά τη χωροθέτηση ΕΕΛ στη περιοχή Λακαθέλα Κήπι της Βραυρώνος.

Με την απόφαση αυτή, συνυπολογιζόμενης της αντίστοιχης προ ημερών του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, μπήκε οριστική ταφόπλακα στη μεταφορά των λυμάτων των δύο δήμων στη Ψυττάλεια, που αποτέλεσε σημαία των αντιΚΕΛιτών απ’ τη στιγμή που ο τότε υπουργός της Ν.Δ. κ. Βορίδης συναινούσε στη σύνδεση του νότιου Σαρωνικού και της Παλλήνης με τη Ψυττάλεια, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αντιΚΕΛίτες ήταν έωλοι  με την αντίρρησή τους να κινείται απλά στο ΟΧΙ ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι χωρίς όμως να λένε που θα οδηγηθούν τα λύματα μέχρι τη στιγμή που η ως άνω απόφαση τους έδωσε τη λύση.

Η Ψυττάλεια λοιπόν έγινε σημαία του αγώνα τους κατά του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, μέχρι τη στιγμή που κατέρρευσε μετά την οριστική απόφαση της ΕΥΔΑΠ να μη δεχτεί τα λύματα της αν. Αττικής στο ΚΕΛΨ, συμπεριλαμβανομένων και των δύο περιοχών, νότιος Σαρωνικός και Παλλήνη, που μένουν στον αέρα.

Μετά απ’ αυτή τη θετική εξέλιξη, η Λακαθέλα δίνει απλά ένα πρόχειρο σωσίβιο κυρίως στο δήμαρχο Σ-Α Δημήτρη Μάρκου, ο οποίος κατάφερε να ψηφιστεί κατά πλειοψηφία (21 ψήφοι) η πρότασή του, με μια διαρροή απ’ την παράταξή του του πρώην δημάρχου Αρτέμιδας Βάϊου Τυράκη και δύο ψήφους, Τσαντήλας – Λεδάκη, απ’ τη μειοψηφία.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί η παρέμβαση του προκατόχου δημάρχου Σ-Α Χρήστου Μάρκου, που ζήτησε στην απόφαση να συμπεριληφθεί κι η εναλλακτική χωροθέτηση, σε περίπτωση απόρριψης της Λακαθέλας που παρουσιάζει πολλά τρωτά, στο Πλατύ Χωράφι για το οποίο υπάρχουν έτοιμες μελέτες και διασφαλίσεις ως προς το έργο, κάτι που απορρίφτηκε απ’ τη σημερινή δημοτική αρχή του Δημήτρη Μάρκου.

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ  

Κεραυνός εν αιθρία η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος Πέτρου Πουλάκη ο οποίος αποκάλυψε ότι στη συνεδρίαση που έγινε στην Περιφέρεια Αττικής στις 9-12-2015, με την παρουσία του υφ. ΥΠ.ΕΣ. Γιάννη Μπαλάφα, του Γ.Γ. Βαγγέλη Καπετάνιου, του εκπροσώπου της ΕΥΔΑΠ κ. Βουγιουκλάκη, του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη, δύο περιβαντολόγων του ΥΠΕΚΑ, της κ. Λοϊζίδου, των τριών δημάρχων Σ. Μεθενίτη του Μαρκοπούλου Μεσογαίας, του Β. Πιστικίδη Ρ-Π και του Δ. Μάρκου Σ-Α συνοδευόμενο από ένα δικηγόρο και φυσικά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, υπογράφτηκε ένα σύμφωνο συναίνεσης για την κατασκευή-λειτουργία ΕΕΛ στη θέση Πλατύ Χωράφι του δήμου Σπάτων.

Η ερώτηση του κ. Πουλάκη προς το δήμαρχο προς επιβεβαίωση του εγγράφου δεν έτυχε απάντησης.

Εν τούτοις οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, μιλούν ότι στη Μαραθώνια σύναξη αυτή, που διήρκησε επί πολλές ώρες, η κ. Δούρου ήταν κατηγορηματική λέγοντας ότι «αν δε βγει λευκός καπνός σήμερα από δω μέσα, κανείς δε πρόκειται να φύγει».

Απόρροια αυτού η υπογραφή του συμφώνου συναίνεσης στο οποίο κατηγορηματικά αναφέρεται ότι: «αποδεχόμαστε τη χωροθέτηση στο Πλατύ Χωράφι, γιατί τόσο επιστημονικά, όσο και πολιτικά έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες λύσεις». Το έγγραφο για να μη διαρρεύσει βρίσκεται κλειδωμένο στο συρτάρι της κ. Δούρου.

Οι πληροφορίες μας ακόμα μιλούν για την άρνηση του δημάρχου Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτη να δεχτεί παράλληλο αγωγό εκροής του τελικού προϊόντος διύλισης με αυτό του ΚΕΛ του δήμου του.

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες και με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή Ρ-Π ήταν έτοιμη να ψηφίσει υπέρ του ΕΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, αλλά έδωσε χείρα βοηθείας στη δημοτική αρχή του όμορου δήμου, τότε η λύση μέσω Λακαθέλας αποτελεί χάπι για να χρυσωθεί η πραγματικότητα.

Μάλιστα η μη παρουσία του κ. Καπετάνιου στη συνεδρίαση του δήμου Σ-Α, εν αντιθέσει με τη παρουσία του με άλλους Κυβερνητικούς και Αυτοδιοικητικούς παραγόντες στην αντίστοιχη της Ρ-Π, αποδίδεται στη διαρροή ότι ο κ. Πουλάκης θα απεκάλυπτε την ύπαρξη του συμφώνου συναίνεσης φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον κ. Καπετάνιο, που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την ύπαρξή του.  

      

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα