17.5 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος, έθεσε το ζήτημα της άμεσης πρόσληψης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, προκειμένου να συμπληρωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου Δροσιάς και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, καθώς μετά από απόφαση της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, αναστέλλεται η λειτουργία του.

Κατόπιν τούτων, ο κ. Βλάχος ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό, για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στους γονείς μαθητών οι οποίοι εργάζονται.

Ακολουθεί η ερώτηση

Αρ. πρωτ: 3704/16-10-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ TΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Αναστολή της λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου Δροσιάς και του 3ου Δημοτικού σχολείου Διονύσου»

Μετά από απόφαση της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, το ολοήμερο σχολείο Δροσιάς και του 3ου Δημοτικού σχολείου Διονύσου, αναστέλλει την λειτουργία του, διότι κρίθηκε αναγκαία η μετακίνηση του υπεύθυνου του ολοήμερου σχολείου στο πρωινό πρόγραμμα. Η έλλειψη γυμναστών στο σχολείο, άφηνε κενά στο ωρολόγιο πρόγραμμα, τα οποία αδυνατούσαν να τα συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Παρόμοια προβλήματα, αντιμετωπίζουν και άλλα δημοτικά σχολεία του Δήμου Διονύσου, καθώς τα ολοήμερα τμήματά τους, είτε δεν λειτουργούν, είτε υπολειτουργούν. Απόρροια της συγκεκριμένης κατάστασης, είναι να δημιουργούνται πολλά προβλήματα, τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στους γονείς μαθητών οι οποίοι εργάζονται.

Κατόπιν τούτων…

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Θα αναλάβει το Υπουργείο πρωτοβουλίες, για την άμεση επίλυση του προβλήματος;
  2. Θα προχωρήσει το Υπουργείο σε άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, προκειμένου να συμπληρωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ανωτέρου ολοήμερου σχολείου;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα