18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠ’ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ

Ευτυχώς που υπάρχουν ψυλλιασμένοι (Ανδρέας Βασιλόπουλος γραμματέας Δ.Σ. Ρ-Π) που ψάχνουν και αλιεύουν μαργαριτάρια σχετικά με τη μίσθωση του αναψυκτηρίου ΑΡΕΤΟΥΣΑ στην Καλλιτεχνούπολη.

Για άλλη μια φορά λοιπόν στο επίκεντρο η πολύπαθη ‘‘Αρετούσα’’, όπου ο πρώτος διαγωνισμός κατέληξε άγονος. Ενώ στο δεύτερο που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, έχει προστεθεί στη σύμβαση χαριστικός όρος, βάση του οποίου παραχωρείται στο νοικάρη δωρεάν ρεύμα και νερό, όπως αναφέρει αναλυτικά πιο κάτω με εξαιρετικά επείγον έγγραφο ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ. Βασιλόπουλος.

Εκτός αν κάπου υπάρχει παρανόηση. Όμως οι προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με το πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ κ. Δουβίτσα για να έχουμε και τη δική του άποψη, δεν κατέστη δυνατή μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες.

Το έγγραφο του κ. Βασιλόπουλου με Αρ.Πρωτ. BA2803/0315 – 02/03/2015 ακολουθεί:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς:    Πρόεδρο ΔΟΠΑΠ κ. Δουβίτσα Γεώργιο

                Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΔΟΠΑΠ

Κοιν.:    Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μπουρνούς Ευάγγελο

Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου

Θέμα:   Σκανδαλώδεις οι παραχωρήσεις του ΔΟΠΑΠ στη νέα σύμβασης μίσθωσης της ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ                          

Κύριοι,

στις 03/03/2015 πρόκειται να γίνει η επαναληπτική διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού για την μίσθωση του αναψυκτηρίου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» στην Καλλιτεχνούπολη, σύμφωνα με τους όρους που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΠΑΠ στην από 05/02/2015 συνεδρίασή του.

Με μεγάλη έκπληξη, αλλά και λύπη, παρατήρησα ότι στο δεσμευτικό για τον ΔΟΠΑΠ «υπόδειγμα σύμβασης παραχώρησης» έχει προστεθεί το άρθρο 4.5, το οποίο αναφέρει:

«4.5 Ο παραχωρησιούχος δεν βαρύνεται με τα πάσης φύσεως έξοδα, φόρους και τέλη από την χρήση και εκμετάλλευση του παραχωρημένου χώρου, υπαίθριου ή στεγασμένου (ηλεκτροδότηση, υδροδότηση κλπ), καθώς το κόστος αυτών έχει συνυπολογιστεί στο τίμημα παραχώρησης, αλλά βαρύνεται με τις δαπάνες συντήρησής του.»

Καταλαβαίνετε ότι με το άρθρο αυτό, αντί για πηγή εσόδων του ΔΟΠΑΠ, η παραχώρηση της ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ γίνεται δωρεάν ή ακόμα και με ζημία του ΔΟΠΑΠ.

Ο λόγος είναι ότι το μίσθωμα πιθανότατα δεν θα είναι υψηλότερο των 930€ (η πρώτη δημοπρασία ήδη υπήρξε άγονη), ενώ οι λογαριασμοί ρεύματος, ύδρευσης και οι δημοτικοί φόροι που «χαρίζετε» στον μελλοντικό μισθωτή θα φτάσουν πολύ εύκολα στα 930€.

Εάν μάλιστα ο μισθωτής κάνει σπάταλη χρήση του δικαιώματος αυτού (π.χ. συνεχή φωταγώγηση, λειτουργία θέρμανσης με χρήση ηλεκτρικών συσκευών, παραγωγή τροφίμων με ηλεκτρικές συσκευές αντί υδραερίου, κλπ), είναι βέβαιο ότι ο ΔΟΠΑΠ κάθε μήνα θα ζημιώνετε αντί να κερδίζει από τη μίσθωση.

Επιπροσθέτως, η απόφαση του ΔΟΠΑΠ να επωμίζεται για τα επόμενα 4 έτη και τα πάσης φύσεως έξοδα, τέλη και φόρους από τη χρήση (χωρίς να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για τέλη διαφήμισης, φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ, ή άλλο), αποτελεί σκανδαλώδη και επικίνδυνη τακτική που θα χρεώσει τον ΔΟΠΑΠ με πολλές χιλιάδες ευρώ.

Κύριοι, το άρθρο 4.5 αποκλείω να προστέθηκε τυχαία στην νέα σύμβαση παραχώρησης, αλλά παρόλο που δεν θέλω να αποδεχθώ ότι ενέχει δόλο, αποτελεί σκάνδαλο. Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να προστατευτεί ο ΔΟΠΑΠ και κατ επέκταση ο Δήμος που τον χρηματοδοτεί, από την οικονομική ζημία που θα του προξενήσει η υπογραφή μίας τέτοιας σύμβασης.

Με εκτίμηση,

Καθηγ. Ανδρέας Βασιλόπουλος

Επικεφαλής συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης»

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα