19.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…ΣΤΗ ΠΑΙΑΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…ΣΤΗ ΠΑΙΑΝΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Συνιδιοκτησίας Παιανίας το αφιέρωμα-συναυλία «Μάνος Χατζιδάκις  20 χρόνια χωρίς…» που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού με τη στήριξη της Συνιδιοκτησίας Παιανίας.

Η μεσόφωνος Μιράντα Γεωργάκη  ερμήνευσε με ιδιαίτερη μουσικότητα  αποσπάσματα από τον Μεγάλο Ερωτικό, τον Ματωμένο Γάμο και γνωστά τραγούδια από κινηματογραφικές ταινίες  συνοδευόμενη από την εξαιρετική πιανίστα Πόπη Μαλαπάνη.

Η αφήγηση, μια σύντομη παρουσίαση της εργοβιογραφίας του συνθέτη με την ταυτόχρονη προβολή φωτογραφιών, έγινε από τη διευθύντρια του ΕΚΤ&Π Βάσω Κιούση, ενώ η απαγγελία κειμένων του ίδιου του Μ. Χατζιδάκι από τον Δημήτρη Μακρή .

Τα έσοδα θα διατεθούν για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παιανίας.

Παρευρέθησαν  ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Σπύρος Στάμου, οι Αντιδήμαρχοι,  δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Συνιδιοκτησίας Παιανίας, πρόεδροι και μέλη συλλόγων  καθώς και πλήθος  πολιτών που στήριξαν την προσπάθεια για  το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Ο Δήμαρχος , αφού συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων δήλωσε: « Ο αρχαίος θεσμός της χορηγίας, τον οποίο εμείς οι Έλληνες έχουμε επινοήσει και σήμερα σ’ αυτήν την αίθουσα πήρε σάρκα και οστά μέσα από τη Μουσική και την Τέχνη, είναι αυτή την εποχή ένα από τα όπλα που έχει μια δημοτική Αρχή, για να μπορέσει να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Σας ευχαριστώ που είσαστε σήμερα εδώ μαζί μας και συμβάλλετε στην ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου της πόλης μας.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος που είμαι συντοπίτης σας και θα ήθελα να σας καλέσω να δείξετε και στις υπόλοιπες προσπάθειες  την ίδια ευαισθησία που δείξατε και σήμερα, για να φτιάξουμε μαζί  μια πιο ανθρώπινη πόλη»                                                                 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα