21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒΑΒΕΛ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΜΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΨΗΝΑΚΗ

ΒΑΒΕΛ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΜΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΨΗΝΑΚΗ

Δραματική η σημερινή (Τετάρτη 22 Απρίλη) κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα, όπου δημοτικές παρατάξεις αλλά και σύμβουλοι μεταξύ τους, συμφώνησαν ότι διαφωνούν, σχετικά με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου  που αποφάσισε η Κυβέρνηση, προκειμένου να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.

Η εισήγηση του δημάρχου κ. Ηλία Ψηνάκη να υπερψηφιστεί στο σύνολό του, το ψήφισμα που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όπου ζητά απόσυρση της Π.Ν.Π., ειλικρινή διάλογο για να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις, ενώ καλεί τους δήμους να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π. μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου στις 7-9 Μαΐου «πέρασε» κατά πλειοψηφία, με μόνο τον κ. Σόμογλου απ’ τους συμβούλους της πλειοψηφίας να ψηφίζει λευκό, ενώ οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας κατέθεσαν δικές τους προτάσεις, τις οποίες και υπερψήφισαν.

Σε γενικές γραμμές η εισήγηση της ΚΕΔΕ σηματοδοτεί την αντίδραση στην ενέργεια της Κυβέρνησης, κάτι που καταδίκαζε ως αντιπολίτευση, με τη παράταξη του κ. Δεληβοριά που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, ως ήταν αναμενόμενο να συμπαρίσταται στην εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Ο κ. Στεφανίδης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψήφισε «παρών», ενώ η μείζων μειοψηφία παρουσιάστηκε διχασμένη με τον επικεφαλής κ. Λουίζο και τον έτερο επικεφαλής της ελάσσονος κ. Χατζηγιάννη να υπερψηφίζουν επιμέρους άρθρα του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ αλλά όχι, στο σύνολο.

Διαφοροποιημένοι απ’ τον κ. Λουίζο οι σύμβουλοι της παράταξής του, κα Μυλωνά και κ. Λάσκος συντάχθηκαν με την πρόταση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Στάμου που υποστήριξε: «να περιμένουμε την απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 7/5 καθώς και την ψήφιση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου από την Βουλή».

Τις επόμενες ώρες, θα δημοσιεύσουμε την εισήγηση του δημάρχου Μαραθώνα και την επίσημη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα