17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

Για χρόνια η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο Νταού, ανάμεσα σε αλσάκι πεύκων, όπου το Κ.Υ. Ραφήνας, έμενε σιωπηλή μετά τη κατάργηση του παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου και τη διανομή των τροφίμων του σε διάφορες άλλες ψυχιατρικές δομές.

Φέτος μετά από πρωτοβουλία της επιστημονικής υπεύθυνης (διευθύντριας) του πρότυπου πλέον Κ.Υ. Ραφήνας Αντωνίας Δημητρίου, η γραφική εκκλησία λειτούργησε ξανά ανήμερα στη γιορτή του Αι Γιώργη στον οποίο είναι αφιερωμένη μαζί με τον Άγιο Αλέξανδρο.

Τη λειτουργία τέλεσε ο γνωστός και αγαπητός στην περιοχή παπά – Αντώνης, συνταξιούχος πλέον, που διετέλεσε χρόνια έως και πρωτοπρεσβύτερος στο ιερό ναό Αναλήψεως Διασταύρωσης Ραφήνας.

Έτσι η εκκλησία πλημμύρισε ξανά λιβάνι και  εκκλησιαστικούς ύμνους, θυμίζοντας στους παλιούς τις μέρες εκείνες όπου τα παιδιά – τρόφιμοι του καταργημένου νοσοκομείου παρακολουθούσαν τη λειτουργία και συμμετείχαν, κάποια ικανά εξ αυτών, στην τελετουργία σηκώνοντας τα εξαπτέρυγα στις μεγάλες γιορτές και λιτανείες στο περίβολο του νοσοκομείου.

Παρόντες ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Βασίλης Πιστικίδης κι ο εορτάζων αντιδήμαρχος Πικερμίου κ. Γιώργος Κοκκόλης, ενώ σημαντική όσο και συγκινητική θεωρείται η παρουσία του τέως υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Σωτήρη Ζώτου, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα στη σωτηρία-λειτουργία του Κ.Υ. που ανακαινίστηκε πρόσφατα απ’ το μεγάλο ευεργέτη της περιοχής κ. Θανάση Μαρτίνο, και θεωρείται πρότυπο πανελλαδικά λόγω των υψηλών προδιαγραφών του.

Ήταν μια καταπληκτική ιδέα της κ. Δημητρίου, αφού έδωσε την ευκαιρία στους εκκλησιαζόμενους, κυρίως προσωπικό του Κ.Υ. με ελάχιστους κατοίκους αφού δεν δόθηκε δημοσιότητα στο γεγονός, να παρακολουθήσουν μια κατανυκτική τελετουργία.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε η  εκκλησία να λειτουργήσει ξανά στην εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου, το δεύτερο άγιο που είναι αφιερωμένη.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα