26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: ΒΑΘΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ & ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. Ρ-Π

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: ΒΑΘΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ & ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. Ρ-Π

Μόνιμος κάτοικος Ραφήνας και πρωτεργάτης της μετονομασίας των εξωτερικών ιατρείων του πρώην ΠΝΑ σε Κ.Υ. Ραφήνας, ο Δρ. Γιώργος Αθανασιάδης εκφράζει την βαθιά ικανοποίησή του για την αίσια κατάληξη της 24ωρης λειτουργίας-εφημερίας του ΠΕΔΥ/Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, συγχαίροντας όλους όσους συνετέλεσαν προς τούτο, σε αποκλειστική δήλωσή του που ακολουθεί:   

“Αισθάνομαι βαθύτατη ικανοποίηση από την αίσια εξέλιξη στην πορεία του ΠΕΔΥ/Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, το οποίο τέθηκε επιτέλους σε 24ωρη λειτουργία και μάλιστα με αυξημένη εφημερία από τη Παρασκευή έως και τη Κυριακή, καθώς και όλες τις υπόλοιπες αργίες. Έτσι,  χάρις στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια και το άψογα καταρτισμένο έμψυχο προσωπικό, παρέχεται αξιόπιστη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον οικείο δήμο μου (Ραφήνα-Πικέρμι) και την ευρύτερη περιοχή αλλά και στους πολυπληθείς ταξιδιώτες από και προς τα νησιά που εξυπηρετούνται από το λιμάνι της Ραφήνας.

Φέρνω στη μνήμη μου την εποχή που, ως Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Χριστόπουλο και δήμαρχο Ραφήνας τον κ. Ανδρέα Κεχαγιόγλου, συστήσαμε επιτροπή υγείας με τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας κ.κ. Κυριάκο Θεοφίλου και Βαγγέλη Μαυρουδή. Η επιτροπή αυτή, υπό την απειλή παύσης των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου ΠΝΑ που έκλεινε λόγω αποασυλοποίησης των τροφίμων του, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και πέτυχε ομόφωνη απόφαση υπέρ της μετατροπής των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου σε Κ.Υ. Ραφήνας.

Αυτή η τόσο σημαντική αλλαγή που επήλθε με τη λειτουργία αυτής της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πέρασε αρχικά απαρατήρητη από τους συντοπίτες μου. Όλοι αναφέρονταν στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΝΑ, αν και είχε καταργηθεί ως φορέας. Όμως, συν τω χρόνω αυτή η αλλαγή έγινε κατανοητή κι πλέον μιλούν για το Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου με τα πιο κολακευτικά λόγια.

Οφείλω να συγχαρώ για τη θετική συμβολή τους τόσο την προηγούμενη δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου του κ. Γιώργου Χριστόπουλου, όταν με ενέργειές του το κέντρο ανακαινίστηκε εκ βάθρων και αναβαθμίστηκε από τον μεγάλο ευεργέτη της περιοχής κ. Αθανάσιο Μαρτίνο ώστε να αποτελεί πρότυπο πανελλαδικά, όσο και τη σημερινή δημοτική αρχή του κ. Βασίλη Πιστικίδη, που πέτυχε να τεθεί το Κ.Υ. σε συνεχή εφημερία.

Αναγνωρίζοντας ότι το καλό αποτέλεσμα οφείλεται στη συνέχεια των ενεργειών πολλών δημοτικών αρχών, αλλά και ανθρώπων που δούλεψαν ανιδιοτελώς προς τούτο, χαίρομαι για το γεγονός ότι πλέον οι συντοπίτες μου, και όχι μόνο, απολαμβάνουν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υψηλού επιπέδου.

Γεώργιος Ι. Αθανασιάδης, MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΟΣ – ΚΑΡΔΙΑΣ  /  FECTS, FESTS, FSTS, FECVS

ΛΕΚΤΟΡΑΣ Ν. 407 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Γ.Ν.Α. ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΔΟΒΡΟΓΧΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Μέλος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

Επιλαχών Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αττικής – ΑΤΤΙΚΗ 1800 “

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα