17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: ΜΙΣΟΚΟΙΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: ΜΙΣΟΚΟΙΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου ψηφίστηκε ομόφωνα ο κ. Δημήτρης Μισοκοίλης, που προτάθηκε απ’ την πλειοψηφία, με 25 ψήφους επί των 25 παρόντων, αντιπρόεδρος ο κ. Δαμιανός Φαφούτης, που προτάθηκε απ’ τη μείζονα μειοψηφία, με 24 ψήφους και μία λευκή και γραμματέας ο κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος προτεινόμενος ως κοινός υποψήφιος των τεσσάρων παρατάξεων της μειοψηφίας, με 20 ψήφους και πέντε λευκές.  

Με ευχές σε παλιούς και νέους δημοτικούς συμβούλους από τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδη και τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων που αποτελούν την μειοψηφία του δήμου, ξεκίνησε η πρώτη αυστηρά καθοριστική ως προς τα θέματα συζήτησης, πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου, που ανέδειξε τον πρόεδρο – αντιπρόεδρο & γραμματέα της νέας σύνθεσης του, τα μέλη των επιτροπών του δήμου, Οικονομικής & Ποιότητας ζωής και των αντιπροσώπων του δήμου για την ΠΕΔ Αττικής.

Η ανάδειξη του προεδρείου και των επιτροπών του δήμου, έγινε μετά από ψηφοφορία που προηγήθηκε, στην οποία ωστόσο δεν πήρε μέρος ο επικεφαλής της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’ κ. Τσαλαπατάνης ο οποίος μέχρι τη δεδομένη στιγμή δεν είχε ορκιστεί και απλά συμμετείχε στη συνεδρίαση χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Στις ολιγόλογες ομιλίες τους τόσο ο δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής ευχήθηκαν καλή πορεία σε παλιούς και νέους συμβούλους και υποσχέθηκαν να κινηθούν σε πλαίσιο συναίνεσης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ωστόσο  δεν έλειψαν και τα επί μέρους αποσπάσματα των ομιλιών όπου:

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αδαμόπουλος είπε ΄΄θα τα πάμε καλά, αλλά θα ψηφίζω μόνο ότι είναι προς το συμφέρον και το καλό του τόπου΄΄.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος απελθών δήμαρχος κ. Χριστόπουλος τόνισε ΄΄είναι ένας δύσκολος δήμος, αφήσαμε ωστόσο παρακαταθήκη ικανή να βοηθήσει την παρούσα δημοτική αρχή΄΄.

Οι επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κατά σειρά είπαν:

Η Αμαλία Τόκα ευχήθηκε οι αρκετοί νέοι (και ηλικιακά) σύμβουλοι να φέρουν νέο αίμα και ιδέες που λείπουν απ’ το δήμο, ΄΄να κρατήσουμε, είπε, όρθιο το δήμο, να υπάρχει καλή επικοινωνία με τους δημοτικούς υπαλλήλους. Η παράταξή μου θα είναι παρούσα σε οποιονδήποτε αγώνα δίκαιων διεκδικήσεων. Ας είμαστε λεύτεροι΄΄ κατέληξε θέλοντας να υπογραμμίσει ότι ο καθένας θα πρέπει να ψηφίζει κατά συνείδηση κι όχι καθ’ υπόδειξη.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος εστίασε στα πολλά προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του δήμου, για να συμπληρώσει ότι πρέπει να προσφέρουν όλοι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και να καταλήξει στην ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανανέωση του σώματος με νέους συμβούλους.

Ο Χρήστος Τσαλαπατάνης διευκρίνισε ότι σαν εκπρόσωπος του ΚΚΕ ακόμα κι αν συμμετείχε στη διαδικασία με δικαίωμα ψήφου, η ψήφος του σε όλα θα ήταν λευκή, καθώς η πολιτική που ακολουθείται από όλα τα όργανα κινείται με υπάρχουσα την αντιλαϊκή κεντρική πολιτική, οπότε τίποτα δεν θα είναι προς όφελος των δημοτών.  ΄΄Είμαστε μαζί με το λαό, είπε, για οποιεσδήποτε υπέρ του διεκδικήσεις, αλλά θα κάνουμε εποικοδομητική πολιτική όπου χρειαστεί΄΄.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ   

Ο κ. Δημήτρης Μισοκοίλης προτάθηκε απ’ τη πλειοψηφία για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. ως ο πιο παλιός δημοτικός σύμβουλος – ο κ. Πιστικίδης δεν επανέλαβε την προσωπική του εμπειρία ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου προ 20ετίας στην πρώτη του θητεία, όταν ο τότε δήμαρχος τον εμπιστεύτηκε αν και πρωτόπειρος ήταν και πολύ νέος ηλικιακά – και ψηφίστηκε ομόφωνα απ’ τους 25 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, καθώς ο κ. Μάκης Βουδούρης απουσίαζε δικαιολογημένα. ΄΄Θα προσπαθήσω να κρατήσω ίσες αποστάσεις΄΄, υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος και ανέλαβε τα καθήκοντά του για τη συνέχεια.

Αντιπρόεδρος ψηφίστηκε ο κ. Δαμιανός Φαφούτης, προτεινόμενος απ’ τη μείζονα μειοψηφία, ο οποίος έλαβε 24 ψήφους και μία λευκή.

Για τη θέση του γραμματέα του Δ.Σ. κατόπιν κοινής σύσκεψης όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας, προτάθηκε ο κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος με τρεις ψήφους υπέρ και μία λευκή της κ. Αμαλίας Τόκα η οποία αυτοπροτάθηκε, αλλά ο κ. Βασιλόπουλος την είχε προκαταλάβει, καθώς είχε επικοινωνήσει ήδη με τους υπόλοιπους επικεφαλής και είχε εξασφαλίσει τη στήριξή τους. Η ψηφοφορία που ακολούθησε στο Σώμα ανέδειξε Γραμματέα τον κ. Βασιλόπουλο με 3 ψήφους έναντι μιας λευκής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης ανέλαβε πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής, με μέλη τους: Βαγγέλη Μπουρνούς,  Σάββα Αραπκιλή, Χρυσούλα Βλαχάκη, Κώστα Παροικάκη απ’ τη πλειοψηφία και Δαμιανό Φαφούτη της μείζονος και Αμαλία Τόκα της ελάσσονος, που προτάθηκαν, όπως έχει προαναφερθεί, μετά από σύσκεψη όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Αναπληρωματικοί ψηφίστηκαν οι: Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, Αντώνης Παλαπατζής, Κώστας Παπαθανασίου απ’ τη πλειοψηφία και Θανάσης Αδαμόπουλος και Κώστας Ξηντάρας της μείζονος μειοψηφίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

 Ο Παναγιώτης Καλφαντής στη θέση του προέδρου, με μέλη τους: Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, Αντώνη Παλπατζή, Σάββα Αραπκιλή, Κώστα Παπαθανασίου της πλειοψηφίας και Σωτηρία Κατσούδα και Καλλιόπη Στέφου της μείζονος.

 Αναπληρωματικοί ψηφίστηκαν οι: Κώστας Κοκκόλης, Χρυσούλα Βλαχάκη, Κώστας Παροικάκης, της πλειοψηφίας, Θανάσης Αδαμόπουλος (μείζονα) και Αμαλία Τόκα (ελάσσονα).

 Οι τρεις γιατροί της παράταξης ΄΄Δημοτική αλλαγή-Συνεργασία ενεργών πολιτών΄΄ που κατέλαβε την τρίτη θέση απείχαν και των δύο επιτροπών.

 ΠΕΔΑ   

Εκπρόσωποι για την ΠΕΔΑ πηγαίνουν: εξ οφίτσιο ο δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηλίας Μικρόπουλος.

 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο δήμαρχος ανακοίνωσε τους αντιδημάρχους με τις αρμοδιότητες ενός εκάστου.

Ο κ. Βαγγέλης Μπουρνούς αναλαμβάνει αναπληρωτής δημάρχου με αυξημένες όπως αναμενόταν αρμοδιότητες  στα Οικονομικά, Διοικητικά κλπ., υπεύθυνος ληξιαρχείου δημοτικής κοινότητας Ραφήνας.  

Ο κ. Αντώνης Παλπατζής αναλαμβάνει δεύτερος αναπληρωτής δημάρχου σε περίπτωση απουσίας και των δύο (Πιστικίδη-Μπουρνούς) με αρμοδιότητες το  πράσινο, την πολιτική προστασία, φωτισμό, ύδρευση κλπ.

Η κ. Δήμητρα Τσεβά-Μήλα με αρμοδιότητες στην καθαριότητα, κυνοκομείο κλπ.

Ο κ. Παναγιώτης Καλφαντής με αρμοδιότητά στις τεχνικές υπηρεσίες (Τεχνική Υπηρεσία-Δόμηση-Κυκλοφοριακό κλπ.)

Ο Γιώργος Κοκκόλης υπεύθυνος ληξιαρχείου δημοτικής κοινότητας Πικερμίου, παιδείας, ΚΑΠΗ κλπ.

Ακριβείς πληροφορίες μας λένε ότι οι αντιδήμαρχοι θα έχουν όλοι αντιμισθία εκ περιτροπής για όσους μήνες παραμείνουν στη θέση. 

Στη φωτογραφεία το νέο προεδρείο του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο γραμματέα (δεξιά) τον πρόεδρο Δημήτρη Μισοκοίλη και το δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη (αριστερά)

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα