17.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΟΡΤΗ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΕΟΡΤΗ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό του εορτάζοντος μητροπολιτικού ναού Παντοβασίλισσα (των πάντων βασίλισσα) Ραφήνας, που είναι αφιερωμένος στο γενέθλιο της Θεοτόκου.

Ο ιερός ναός της Παναγίας Παντοβασίλισσας, πολιούχος της Ραφήνας, φιλοξενεί την Πάνσεπτο ομώνυμη εικόνα που διέσωσαν και μετέφεραν οι Τριγλιανοί πρόσφυγες μετά τη  μικρασιατική καταστροφή, περιφορά της οποίας έγινε με ευλάβεια απ’ τους εκατοντάδες πιστούς που παρακολούθησαν την τελετή.

Η  θαυματουργή εικόνα προ ετών δόθηκε για συντήρηση. Τότε οι συντηρητές ανακάλυψαν ότι την πίσω πλευρά της υπήρχε άλλη μια αγιογραφία που απεικόνιζε τη Σταύρωση. Έκτοτε η εικόνα έχει τοποθετηθεί έτσι ώστε να είναι ορατές κι οι δύο αγιογραφίες στους προσκυνητές.  

Την προηγούμενη μέρα τιμήθηκε και ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης, ναΐσκος του οποίου βρίσκεται στον περίβολο του ναού, με αρτοκλασία που τελέστηκε  απ’ το σύλλογο Τριγλιανών όπως κάθε χρόνο.

Στον Μ. Εσπερινό παραβρέθηκε η νέα δημοτική αρχή, με το δήμαρχο κ. Βασίλη Πιστικίδη, τους αντιδημάρχους κ.κ. Βαγγέλη Μπουρνούς,  Αντώνη Παλπατζή, Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, Γιώργο Κοκκόλη, ο τέως δήμαρχος κ. Γιώργος Χριστόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και αρχές του τόπου.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα