27.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ: ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ: ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ

Επίσκεψη στο Κ. Υ. Κορωπίου και ομιλία σε ενημερωτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας. Παρέμβαση Δημάρχου Κρωπίας για αξιοποίηση πρότασης δημιουργίας Γενικού Νοσοκομείου Αν. Αττικής.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, βρέθηκε χθες Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 το απόγευμα στο Κορωπί. Επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Κορωπίου και στη συνέχεια μίλησε σε ενημερωτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής  Ανατολικής Αττικής του κυβερνώντος κόμματος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας με θέμα «Η Υγεία στην Ελλάδα σήμερα και ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πρόληψη».

Ο Δήμαρχος Κρωπίας ,Δημήτριος Κιούσης, καλωσόρισε τον Υπουργό και μετά το πέρας της κεντρικής ομιλίας παρενέβη και έθεσε το διαχρονικό αυτοδιοικητικό αίτημα της δημιουργίας Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής. Ο κ. Κιούσης  παράδωσε  στον Υπουργό Υγείας, φάκελο με  τις αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Μαραθώνα και Λαυρεωτικής για την εξέταση αξιοποίησης κατάλληλου ακινήτου σε περιοχή του Δήμου Κρωπίας (Λεωφ. Κορωπίου-Βάρης-Οδός Σκοπευτηρίου) αλλά και της μεθόδου μεταφοράς κλινικών από άλλα Νοσοκομεία των Αθηνών στο υπό ίδρυση Γενικό Νοσοκομείο.

Πρότεινε να γίνει και μια συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και των αυτοδιοικητικών αρχών Μαρκοπούλου, Μαραθώνα, Λαυρεωτικής και Κρωπίας προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα και η πρόταση αυτή. Τέλος, ο  κ. Κιούσης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις προσπάθειες του Δήμου Κρωπίας μετά το 2011 για την άμεση κάλυψη ανασφάλιστων πολιτών και την υποβοήθηση του Ε.Σ.Υ που άρχισε να κλυδωνίζεται από τα πρώτα μνημονιακά μέτρα με τη δημιουργία κοινωνικών δημοτικών δομών  που έως τότε δεν υπήρχαν : τα δύο Κοινωνικά Ιατρεία (Κέντρου και Αγίας Μαρίνας), το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ενημέρωσε δε και πως αντιμετώπισε την στελέχωση αυτών των δομών και ιδιαίτερα των Κοινωνικών Ιατρείων με ιατρικό προσωπικό,  σε εθελοντική και σε έμμισθη βάση. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα