17.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ

Το ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ στοχεύοντας σε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το χώρο της δημιουργικής έκφρασης και της γνήσιας ψυχαγωγίας, παράλληλα με την ψυχοπνευματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ξεκινά μια σειρά από δράσεις που θα απλωθούν σε κάθε δημοτική ενότητα του Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνα, ενώ καλοδεχούμενοι θα είναι και ενδιαφερόμενοι όμορων Δήμων.

Καλεί όλες τις ηλικίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες: τους νέους, τις  νέες, τα παιδιά, γυναίκες και άνδρες με ανησυχίες…

Το πλάνο μας είναι ευρύ. Σίγουρα, πρωτίστως, τιμάμε  ιδιαίτερα το Θέατρο ως κατεξοχήν ελληνικό πνευματικό δημιούργημα και πιστεύουμε στη δύναμή του.

Και επειδή είναι μία σύνθετη τέχνη δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε την αυτοτέλεια των άλλων τεχνών που το απαρτίζουν και να μην ασχοληθούμε μαζί τους. Και λόγος, και μουσική, και χορός, και εικαστικά, και φώτα… Πεδίο δράσης λαμπρό και ευρύ!….

Για ξεκίνημα θα εστιάσουμε στις παρακάτω δράσεις:

1η Δράση

Κεντρική θεατρική σκηνή.

Απευθύνεται σε ενήλικες που αγαπούν το Θέατρο και επιθυμούν να εκφραστούν μέσα από αυτό συμμετέχοντας καθ΄οιονδήποτε τρόπο στη θεατρική  παράσταση της Κεντρικής σκηνής.

Στην Ελλάδα στόχος του αρχαίου δράματος ήταν η κάθαρση. Στον καιρό μας το θέατρο μπορεί να είναι σπουδαίο πεδίο συζητήσεων, επαφών, ένα μέρος που σφυρηλατούμε τις αξίες και τις αρχές που θα καθοδηγήσουν τη δύσκολη εποχή μας.

2η Δράση

Εφηβική – Νεανική σκηνή.

Απευθύνεται σε εφήβους και νέους από 14 ετών και άνω.  Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει διδασκαλία θεάτρου, παιχνίδια ρόλων και θα καταλήξει σε θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι. Η επαφή του νέου με τη θεατρική πράξη τον οδηγεί στην αυτογνωσία, στη γνώση, στην αισθητική και συναισθηματική καλλιέργεια, καθώς και στη διαμόρφωση ήθους.

3η Δράση

Θεατρικό παιχνίδι

Απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους. Το θεατρικό παιχνίδι είναι πράξη χαράς, δημιουργίας και επικοινωνίας, όπου τα παιδιά παίρνουν μέρος σε ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και δραματοποιήσεις. Στόχος είναι να βελτιώσουν τις εκφραστικές τους ικανότητες, να αποδεσμεύσουν τα συναισθήματα και τη φαντασία τους, να έρθουν σε επαφή με τη θεατρική περιπέτεια και να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Θα λειτουργήσουν ξεχωριστά τμήματα με παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών και τμήματα με παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών, σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Μαραθώνα (Βαρνάβα, Γραμματικό, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη).

4. Δράσεις για ΑΜΕΑ

Και επειδή είμαστε όλοι διαφορετικοί μα και όλοι ίσοι, προκειμένου να ενεργοποιηθούν και οι συμπολίτες μας με ιδιαίτερα προβλήματα, τους καλούμε σε δράσεις που ετοιμάσαμε για αυτούς, όπου θα νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, της δημιουργίας, της επικοινωνίας.

Εμψυχωτές συνεργάτες ειδικής αγωγής.

Ο τόπος των δράσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι ημέρες και οι ώρες των συναντήσεων θα ορισθούν σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής στα  τηλέφωνα 6945691733, 22940-66920, 6987172303, 22943-2093222940-50445 μέχρι τις 30/11/2014.

Εγγραφές στα κατά τόπους κοινοτικά καταστήματα.

Όταν επενδύεις στο Θέατρο, επενδύεις στον Άνθρωπο. Και το ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ σέβεται τον Άνθρωπο…

Σε μια εποχή που απειλεί τα όνειρα και κινδυνεύει έτσι να βουλιάξει στη στασιμότητα, έχουμε χρέος να εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις, ώστε ο άνθρωπος και κυρίως οι νέοι, να συνεχίζουν να ονειρεύονται…

Εμπιστευθείτε μας και αφεθείτε στη μαγεία της θεατρικής τέχνης! Το επιτελείο μας, καταξιωμένα και εξειδικευμένα ονόματα στο χώρο, είναι εγγύηση για μοναδικές, ανεπανάληπτες στιγμές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ.

Η Πρόεδρος

 Ευαγγελίου-Ρίζου Αναστασία

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα