19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΥ Ρ-Π ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΝΤΗ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΥ Ρ-Π ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΝΤΗ

Ξάφνιασε ευχάριστα ο αντιδήμαρχος Ρ-Π Παναγιώτης Καλφαντής, παρουσιάζοντας την αθέατη στους πολλούς καλλιτεχνική του πλευρά με την έκθεση φωτογραφιών του που εγκαινιάστηκε σήμερα 16 Σεπτεμβρίου στο Π.Κ. Ραφήνας.

Όπως μας δήλωσε ο κ. Καλφαντής ήθελε από καιρό να εκθέσει φωτογραφίες του χωρίς να έχει υλοποιηθεί η επιθυμία του, μέχρι τη στιγμή που παραδόθηκε σε χρήση το πνευματικό κέντρο Ραφήνας, οπότε τον κέντρισε να κάνει πράξη τη δημόσια έκθεση των φωτογραφιών που επί χρόνια μαζεύει στη συλλογή του.

Η γκάμα των θεμάτων που εκτέθηκαν ανέδειξαν τη ευαισθησία του καλλιτέχνη, αλλά και τη ματιά του πολιτικού μηχανικού καθώς πολλές φωτογραφίες παρουσιάζουν κτίρια άλλοτε αρχιτεκτονικής ομορφιάς, άλλοτε με βαθιά τα σημάδια του χρόνου και της εγκατάλειψης, μα πάντα με μια ιδιαίτερη πινελιά χρωμάτων από λουλούδια ή ρούχα απλωμένα να στεγνώσουν.

Όπως τόνισε η κριτικός τέχνης που ανάλυσε το έργο του κ. Καλφαντή, τον χαρακτήρισε ως ιμπρεσιονιστή ζωγράφο, καθώς οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν τη στιγμή και είναι τραβηγμένες έξω, ακριβώς όπως τα έργα των ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Εξήρε ακόμα τη διεισδυτική ματιά του και τον τρόπο που τραβά τις φωτογραφίες κάθε φορά από διαφορετική οπτική γωνία. Φυσικά δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί ότι σαν μηχανικός δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα κτίρια, που όμως αποτυπώνει σ’ αυτά και στοιχεία της καθημερινότητας, όπως λουλούδια και μπουγάδα.

Εκείνοι βέβαια που δεν έκρυψαν το θαυμασμό τους για τη καλλιτεχνική φύση της δουλειάς που παρουσίασε ο κ. Καλφαντής με τις φωτογραφίες του, ήταν τόσο ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Ρ-Π κ. Δουβίτσας, όσο και ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης, καθώς προλόγισαν ένα δικό τους άνθρωπο, ένα φίλο προσωπικό, τον αντιδήμαρχο Ρ-Π Παναγιώτη Καλφαντή.

Μάλιστα ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης δεν έκρυψε τη ‘‘ζήλια’’ του γιατί όπως είπε, είναι κι ο ίδιος λάτρης της φωτογραφίας, αλλά φυσικά δε φτάνει το ταλέντο του Παναγιώτη, όπως αυτό αποτυπώνεται στις εκτιθέμενες φωτογραφίες του. Πάντως εξέφρασε και το παράπονό του ότι μόνο μία φωτογραφία έχει θέμα τη Ραφήνα, κάτι που ο Παναγιώτης Καλφαντής ως φωτογράφος υποσχέθηκε να παρουσιάσει σε προσεχή έκθεσή του. Δεν παρέλειψε δε όπως συνηθίζει τελευταία, να δώσει μια πολιτική χροιά μελλοντικά δηλώνοντας παρών, λέγοντας ότι με το ταλέντο που έχει ο Παναγιώτης σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας για μια ακόμα νέα θητεία τούτης της δημοτικής αρχής.   

Πρέπει να πούμε ότι ο κ. Καλφαντής τιμήθηκε δεόντως απ’ τους συναδέλφους του αιρετούς, συγγενείς, εκπροσώπους συλλόγων και φίλους – συντοπίτες του με τη μεγάλη προσέλευσή τους και τα θερμά λόγια για το πολύ καλό αποτέλεσμα της διερευνητικής ματιάς του ως φωτογράφος. Ο Παναγιώτης μας εξέπληξε ευχάριστα και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα