28.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Δημοτική αρχή Ραφήνας- Πικερμίου εγκαινίασε  την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, τον πρώτο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ανατολική Αττική, στην περιοχή της Ραφήνας, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ν. Χατζηαργυρίου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ με το ΕΜΠ (Ερευνητική Ομάδα Smart Rue) σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου προωθώντας ενεργά την ηλεκτροκίνηση και την πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα συμμετέχουν στο ερευνητικό έργο SHAR-Q, το οποίο λαμβάνει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» (Horizon 2020) για την ερευνά και καινοτομία (GA No 731285).

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έγινε από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ κ. Σπύρο Λουκάτο ενώ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Γ. Κότσαλος, Βοηθός Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο κ. Μπουρνούς για τη συνεργασία του στην κατασκευή του εν λόγω σταθμού, ενώ υπογράμμισε το σημαντικό έργο της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ, η οποία έθεσε τις προδιαγραφές και ανέπτυξε όλους τους απαραίτητους αλγόριθμους προκειμένου να φορτίζονται τα ηλεκτρικά οχήματα με όσο το δυνατόν περισσότερο «πράσινη» ενέργεια, προερχόμενη, δηλαδή, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Μπουρνούς από την πλευρά του τόνισε ότι η τεχνολογική εξέλιξη, για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αποτέλεσε το υπόβαθρο για τη θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση του ΔΕΔΔΗΕ και του ΕΜΠ για την εγκατάσταση του σταθμού δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο τ. Δήμαρχος και νυν Γ. Γραμματέας Βασίλης Πιστικίδης, οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Παλπατζής, Γιώργος Χαχολάκης, Δήμητρα Τσεβά, Σάββας Αραπκιλής και Παναγιώτης Καλφαντής, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος, ο Διευθυντής του Δ.Ο.Π.ΑΠ  Βασίλης Σπαντούρος.  Επιπλέον ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ν. Χατζηαργυρίου , ο Δρ. Γεώργιος Αγερίδης και η κα Μαρία Τσαρμποπούλου από το ΚΑΠΕ, ο κ. Λαγουδάκης από την BMW Σπανός, ο Κώστας Αλατζαδάκης από την εταιρεία Greace.

Πολλές ευχαριστίες  για την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης οφείλουμε στο ΔΕΔΔΗΕ, στην Αστυνομία Ραφήνας για την συμβολή της, στην εταιρεία  BMW Σπανός,  στον κο Αντώνη Δαβερώνη (κτήμα LAFORET), στην Κηποδομή, στα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης  irafina και rpn, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα