34.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3-13 ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3-13 ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Το εθελοντικό πρόγραμμα 3-13 του Δήμου Σαρωνικού, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Κέντρο «Οικογένεια», μετά την επιτυχημένη του πορεία το έτος 2016-2017, συνεχίστηκε και τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο.                                                    

Οι γονείς ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμοι καθ’ όλη τη διαδικασία της αξιολόγησης  και συνεπείς στα ραντεβού τους, τα οποία επιβεβαιώνονταν μια ήμερα πριν μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του Κέντρου «Οικογένεια».  

Οι ειδικοί του κέντρου ακούνε πάντοτε προσεκτικά τις ανάγκες τους, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε προέρχονται από μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες, καθώς και πολλά οικογενειακά ζητήματα. Κάθε Δευτέρα  κλείνονται ραντεβού από τις 2.00μ.μ έως και τις 4.00 μ.μ . Συγκεκριμένα τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο αξιολογήθηκαν 31 περιστατικά παιδιών και εφήβων εκ των οποίων:

Σε  4 περιστατικά δεν διαγνώστηκαν δυσκολίες

Σε 4 περιστατικά δόθηκε χρόνος αυτοβελτίωσης και έγινε πρόταση για  επαναξιολόγηση  σε 6 μήνες λόγω μικρής ηλικίας

18 περιστατικά παραπέμφθηκαν με την επιμέλεια της κοινωνικής μας υπηρεσίας σε δημόσιους φορείς (Παίδων, Ασκληπιείο Βούλας κ.α.)

Μετά την αξιολόγηση και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία οι γονείς ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και πληροφορούνται σχετικά με τα τηλέφωνα υπηρεσιών, τα ονόματα αναπτυξιολόγων και παιδοψυχιάτρων στα ταμεία και τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Το εθελοντικό αυτό έργο συνεχίζεται και μετά το ραντεβού τους, καθώς παρέχεται από το Κέντρο «Οικογένεια» βοήθεια και συμβουλευτική στους γονείς. Τους δίνονται πληροφορίες και προτάσεις για το παιδί τους.

Για τις διακοπές Χριστουγέννων σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα