21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙ ΣΤΑ ΣΤΑΣΙΜΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΦΕΡΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΜΕ...

ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙ ΣΤΑ ΣΤΑΣΙΜΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΦΕΡΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Άρκεσε ένα βοτσαλάκι στα στάσιμα νερά της πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας Υγείας, για να φέρει την επιθυμητή τρικυμία, ώστε εν μέσω της τεράστιας οικονομικής δυσπραγίας που περνά η πατρίδα, δύο μοναδικά Κ.Υ. της ανατολικής Αττικής, το πρότυπο Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου το πρώτο που εντάχθηκε απ’ ευθείας στο ΠΕΔΥ και το Κ. Υ. Αποκατάστασης – Αποθεραπείας Κερατέας, να δοθούν επιτέλους σε πλήρη λειτουργία όχι μόνο στις κοινωνίες που εδρεύουν, αλλά στην ευρύτερη περιοχή, λόγω των μοναδικών υποδομών που διαθέτουν.

Σήμερα εκτός των παρεμβάσεων του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλη Πιστικίδη, των βουλευτών της Αττικής κυρίων Γιώργου Πάντζα, Παύλου Χαϊκάλη και Αλέξη Μητρόπουλου, έρχεται η επιστολή του συνόλου σχεδόν, (πλην ελαχίστων που δεν μπόρεσαν να υπογράψουν σήμερα λόγω απουσίας κλπ.), του προσωπικού (επιστημονικού, νοσηλευτικού, διοικητικού) του Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου να ζητήσουν την 24ώρη λειτουργία, παραθέτοντας επίσης στοιχεία των ενισχυμένων παροχών υγείας που διαθέτει το εν λόγω Κέντρο Υγείας.

Πιο κάτω η επιστολή και αύριο πιθανολογούμε να έχουμε και τις υπογραφές που την ακολουθούν:  

ΘΕΜΑ: «Αίτημα εργαζομένων, για 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ Ραφήνας – Πικερμίου»

Στις εγκαταστάσεις του πρώην Π.Ν.Α λειτουργεί μετά από πολλούς αγώνες το Κ.Υ. Ραφήνας – Πικερμίου με δέσμευση της πολιτείας, πως όταν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν να ανεγερθούν στα 460 στρέμματα του πρώην  Π.Ν.Α νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική.

Το Κ.Υ. Ραφήνας – Πικερμίου διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τη λειτουργία του, ως Κέντρου Υγείας στην περιοχή. Αρκεί να αναφερθεί η αίθουσα χειρουργείου-Ανάνηψης και η αυτονομία που διαθέτει στην παραγωγή οξυγόνου.

Επίσης διαθέτει οργανωμένο μικροβιολογικό εργαστήριο με υπερσύγχρονο μηχανήματα ανάλυσης αίματος, ακτινολογικό εργαστήριο με ακτινολογικό μηχάνημα ψηφιακής εκτύπωσης, τμήμα υπερήχων και  triplex καθώς και κυτταρολογικό εργαστήριο.

Τα ιατρεία που λειτουργούν στο Κ.Υ. Ραφήνας- Πικερμίου είναι τα εξής:

  • Οδοντιατρικό ιατρείο ενηλίκων και παίδων με προληπτική ιατρική στην κοινότητα.
  • Οφθαλμολογικό ιατρείο
  • ΩΡΛ ιατρείο.
  • Πνευμονολογικό ιατρείο με τελευταίας γενιάς μηχάνημα σπειρομέτρησης.
  • Παιδιατρικό ιατρείο.
  • Καρδιολογικό Ιατρείο.
  • Δύο ορθοπεδικά ιατρεία με αίθουσα γύψου.
  • Χειρουργικό ιατρείο.
  • Δύο Παθολογικά ιατρεία.
  • Δύο ιατρεία Γενικής ιατρικής.
  • Αίθουσα χειρουργείου και ανάνηψης (με αναπνευστήρα και διαθερμία)
  • Αίθουσα επειγόντων περιστατικών.
  • Τέλος με την παρουσία δύο Μαιών καλύπτεται πρόγραμμά πρόληψης του καρκίνου της μήτρας με λήψη test pap.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δωρεά ενός σύγχρονου ευεργέτη της χώρας, του Κου Μαρτίνου, ο οποίος για να αναλάβει την ολοκληρωτική ανακαίνισή του είχε την δέσμευση της πολιτείας για την 24ωρη λειτουργία του.

Από τα στατιστικά στοιχεία που έχετε στην διάθεση σας και παρά την πρωινή μόνο λειτουργία του, διαφαίνεται η τεράστια διαφορά σε κίνηση ασθενών από όλες τις γύρω περιοχές, σε σχέση με τα άλλα Κέντρα Υγείας, που προσαυξάνεται λόγω του λιμανιού που υπάρχει στην περιοχή.

Δυστυχώς παρά τη δέσμευση της πολιτείας έως τώρα, το Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου δεν έχει μπει ακόμα σε 24ωρη λειτουργία, αλλά από όλες τις κυβερνήσεις ακολουθήθηκε πολιτική ‘’μπαλώματος’’, κατά την οποία υποχρέωσαν τους γιατρούς του Κ.Υ. να καλύπτουν εφημερίες σε άλλα Κ.Υ. και νοσοκομεία (όπως Κ.Υ. Νέας Μάκρης, Κ.Υ. Σπάτων, Γ.Ν. Αμαλία Φλέμιγκ, Γ.Ν. Σισμανόγλειο) και το υπόλοιπο προσωπικό (νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό) να ακολουθεί την ίδια μοίρα.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς επίσης την αρμόδια ΔΥΠΕ Αττικής, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να εφαρμόσουν επιτέλους πολιτική που θα είναι για το καλό του τόπου και όχι για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Αναμένουμε την επίσκεψη σας για την διαπίστωση όλων των παραπάνω.

Οι εργαζόμενοι του

ΠΕΔΥ – Κέντρου Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα