16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«ΕΝΟΤΗΤΑ»: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ & ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

«ΕΝΟΤΗΤΑ»: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ & ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Χθες Κυριακή 29 Μαρτίου, έγινε η Γ. Συνέλευση του συλλόγου ΕΝΟΤΗΤΑ Διασταύρωσης Ραφήνας, όπου έγινε ο οικονομικός απολογισμός και τα πεπραγμένα, της απερχομένης διοίκησης και ορίστηκε εφορευτική επιτροπή για τη διεξαγωγή των εκλογών. Παρών ήταν και ο δικηγόρος και μέλος του συλλόγου κ. Ηλίας Παπαθανασίου.

Η πρόεδρος κ. Σουζάνα Χριστοπούλου στην ομιλία της, θεωρείται αποχαιρετιστήρια αφού όπως έχει δηλώσει δεν θα διεκδικήσει ξανά το σύλλογο, είπε: «Ως πρόεδρος του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ» Διασταύρωσης Ραφήνας, θα ήθελα, εκ προοιμίου, να ευχαριστήσω τα ενεργά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία στήριξαν την προσπάθεια, κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας 2013-2015».                             

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. 2013 – 2015

Απολογισμός έργου:  

                              

  1. Συμμετοχή της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στις εκδηλώσεις για την αδελφοποίηση των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Τήνου. Στις 24.07.2013, η ΕΝΟΤΗΤΑ έλαβε μέρος στην εκδρομή στην Τήνο –με πρωτοβουλία του Δήμου- στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος αδελφοποίησης.
  2. Συμμετοχή του Χορευτικού Τμήματος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην εκδήλωση του Συλλόγου «Πευκώνα», για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής, έπειτα από σχετική αίτηση της προέδρου του.
  3. Οικονομική ενίσχυση των συσσιτίων Ιερών Ναών του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, από τα έσοδα ειδικών εκδηλώσεων.
  4. Στις 27.07.2013 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Αρτοκλασία του Συλλόγου, στον εορτασμό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.  
  5. Με παρέμβαση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ προς το Δήμο :

       —  Έγινε επισκευή, συντήρηση και αγορά οργάνων στους δύο χώρους, που υπάρχουν στη Διασταύρωση, για το παιχνίδι των παιδιών (παιδική χαρά).

       —  Αντικαταστάθηκαν δύο κάδοι απορριμμάτων και ένας καθρέφτης οδικής εξυπηρέτησης στη Διασταύρωση. 

  1. Η ΕΝΟΤΗΤΑ πραγματοποίησε Δωρεές, αντί στεφάνων, σε εξόδιες τελετές συμπολιτών μας – κατοίκων της Διασταύρωσης.   
  2. Σε συνεργασία με το Δήμο και το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, η ΕΝΟΤΗΤΑ διοργάνωσε εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης, για την ιστορία, τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα μνημεία της περιοχής, καθώς και ευρύτερα θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.
  3.  Η ΕΝΟΤΗΤΑ, στη μνήμη των λιγνιτωρύχων κατοίκων της Διασταύρωσης, καθιέρωσε την αναβίωση του εθίμου των Λιγνιτωρύχων, προς τιμήν της προστάτιδάς τους Αγίας Βαρβάρας, με ειδικές εκδηλώσεις στις                         4 Δεκεμβρίου. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμμετέχουν το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας, Σύλλογοι από άλλους Δήμους της Περιφέρειας και το Χορευτικό Τμήμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Περιλαμβάνεται, επίσης, κέρασμα με τα παραδοσιακά γλυκίσματα των λιγνιτωρύχων, μπακλαβαδάκι, λουκούμι και με τσίπουρο.
  4. Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των λιγνιτωρύχων, στα πλαίσια της καθιερωμένης τελετής.  
  5. Διοργάνωση εκδρομών αναψυχής και παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων, για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.
  6. Αναμόρφωση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, σε συνεργασία με εξειδικευμένο χοροδιδάσκαλο.
  7. Με πρωτοβουλία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, πραγματοποιήθηκαν έργα ανάπλασης στο ιστορικό σημείο «Ριγγέικα» και υποβλήθηκε αίτημα προς το τοπικό συμβούλιο του Δήμου, για την ονομασία του χώρου σε «Πάρκο Σπύρου Λούη», προς τιμήν του έλληνα μαραθωνοδρόμου. Ολοκληρώθηκαν οι χωματουργικές εργασίες, η δενδροφύτευση και ή διαμόρφωση του πάρκου. Εκκρεμούν η φωταγώγηση και η υδροδότηση από το Δήμο.
  8. Αίτημα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ προς το τοπικό συμβούλιο του Δήμου να δοθεί το όνομα του ευεργέτη της ευρύτερης περιοχής της Ραφήνας «Ανδρέα Ντούνη», σε οδό της Διασταύρωσης. Συγκεκριμένα, σε δρόμο που βρίσκεται μετά το τέρμα Μπισμπιρούλα.
  9. Η ΕΝΟΤΗΤΑ διοργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων, σε γνωστούς χώρους εστίασης του Δήμου (π.χ. εστιατόριο Ωκεανίδα, Κτήμα Καραγιάννη κ.α., ταβέρνα του Μαγγίνα), για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου, αλλά και με την ευκαιρία του εορτασμού της πρωτοχρονιάτικης Πίτας, των Απόκρεω και  άλλων Επετείων.
  10.  Στο εντευκτήριο της Διασταύρωσης, με πρωτοβουλία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συντοπίτη μας ιατρού-λογοτέχνη, Ευάγγελου Μαυρουδή.   

 Ραφήνα 29.03.2015                                                           Για το Δ.Σ. 

                                                                                         Η Πρόεδρος

                                                                               Σουζάνα Χριστοπούλου  

Η γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό απολογισμό και τα πεπραγμένα . Ορίστηκε εφορευτική επιτροπή για διεξαγωγή των εκλογών, ενώ παρών στη Γ. Συνέλευση ήταν ο δικηγόρος και μέλος και του συλλόγου κ. Ηλίας ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο και η πρόεδρος του αφήνουν πίσω τους ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα αποτελέσει γερή βάση για το νέο συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις εκλογές, με μεγάλη πιθανότητα νέα πρόεδρος να είναι μια εξ’ ίσου σιδηρά(;) κυρία.  

                                                                                                                                            

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα