22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Παραμονή της Υπαπαντής και πριν την έναρξη του Μεγάλου Εσπερινού έγινε η κατάθεση στον εορτάζοντα ναό απ’ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλο επαναπατρισμένης αργυρής λειψανοθήκης που περιέχει τα ιερά λείψανα των Αγίων Μηνά του Μεγαλομάρτυρος, Χαραλάμπους Ιερομάρτυρος, Παντελεήμονος του Ιαματικού, Σιλβέστρου πάπα Ρώμης, Παρασκευής της Αθληφόρου και Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, φέρει εγχάρακτη χρονολογία κατασκευής 1871 και τις μορφές των Αγίων που προαναφέρθηκαν.

Η λειψανοθήκη είχε κλαπεί εδώ και πολλές δεκαετίες από παλαιό και ερημωμένο Μοναστήρι της Ηπείρου, ώσπου εντοπίστηκε στο Βέλγιο απ’ τον εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνο, ο οποίος ενήργησε τα δέοντα ώστε να την εντάξει στην προσωπική του συλλογή. Κατόπιν δήλωσε την λειψανοθήκη στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την προσέφερε στο ενοριακό Ναό της Φανερωμένης του οποίου είναι και κτήτορας.

Η θεοσεβής πράξη του κ. Μαρτίνου και η ανεκτίμητη προσφορά στο χριστεπώνυμο λαό, μέσω της κατάθεσης στον εν λόγω Ναό, έτυχαν ιδιαίτερης μνείας απ’ τον Μητροπολίτη κ. Παύλο και τον πρωτοσύγκελο πατέρα Αλέξιο. 

Ως ήταν φυσικό στην υποδοχή-κατάθεση της λειψανοθήκης συμμετείχαν περισσότεροι από τριάντα ιερείς, ενώ εκατοντάδες χριστιανοί υπομονετικά στάθηκαν στη σειρά για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα και να λάβουν της ευλογία τους. Προσκύνηση που αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, όσο θα γίνεται γνωστή η μεγάλη δωρεά.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα