16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ

Πάντα σε ετοιμότητα οι άνδρες της αστυνομίας είτε βρίσκονται εν υπηρεσία, είτε όχι. Η πρόσφατη καταδίωξη που έγινε κατόπιν παρατηρητικότητας αστυνομικού του Γέρακα εκτός υπηρεσίας το επιβεβαιώνει. Και το καλό στην όλη υπόθεση παρότι οι κλέφτες δεν πιάστηκαν, η μία εκ των δύο κλεμμένων μηχανών επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της, που δεν είχε αντιληφθεί τη κλοπή παρά μόνο αφού του τηλεφώνησαν απ’ το αστυνομικό τμήμα. Τόσο τυχερός μεσ’ την ατυχία του!   

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ  

Η καταδίωξη έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών όταν αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ μετά τη λήξη της υπηρεσίας του επιστρέφοντας σπίτι του γύρω στη μιάμιση μετά τα μεσάνυχτα με το ΙΧ του, στην οδό Λαυρίου και στη κατεύθυνση προς το Γέρακα, παρατήρησε δύο μηχανές άσπρου και μαύρου χρώματος μεγάλου κυβισμού με ένα αναβάτη στη κάθε μία να κινούνται στην ίδια μ’ αυτόν κατεύθυνση.  

Έχοντας ενημερωθεί ότι είχε κλαπεί μηχανή συναδέλφου του κι η μία εκ των δύο μηχανών, η μαύρη, έμοιαζε με τη κλεμμένη πλησίασε διακριτικά ώστε να βεβαιωθεί αν ήταν αυτή. Η μηχανή δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ η άλλη (άσπρη) έφερε κανονικά. Άμεσα ενημέρωσε την υπηρεσία του, αλλά ως φαίνεται οι μοτοσικλετιστές αντιλήφθηκαν ότι τους παρακολουθεί ανέπτυξαν ταχύτητα και έστριψαν δεξιά προς την περιφερειακή Υμηττού.

Ο αστυνομικός σιγουρεύτηκε ότι και οι δύο μηχανές ήταν κλεμμένες καθώς η μία έσπρωχνε τη άλλη και άρχισε να τους καταδιώκει στους δρόμους προς Γέρακα όπου και έχασε τα ίχνη τους. Μετά από λίγο όμως με συναδέλφους του που ειδοποιημένοι μετείχαν στη καταδίωξη εντόπισαν τη μαύρη μηχανή με δύο αναβάτες. Αλλά στη θέα των αστυνομικών άλλαξαν πορεία προς τη Λεωφ. Μαραθώνος και μετέπειτα στην Αττική οδό όπου πέρασαν τα διόδια χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο κατά δήλωση του υπαλλήλου.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε από άνδρες της αστυνομίας χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους πιάσουν. Εν τω μεταξύ η δεύτερη μηχανή χρώματος λευκού εντοπίστηκε από περιπολικό στο Γέρακα καλά παρκαρισμένη με σπασμένη τη κλειδαριά. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης της.

Η μηχανή είχε κλαπεί απ’ τη Βούλα λίγη ώρα πριν χωρίς ο ιδιοκτήτης να έχει αντιληφθεί τη κλοπή για την οποία ενημερώθηκε τηλεφωνικώς απ’ την αστυνομία και έσπευσε να την παραλάβει.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα